Ce se întâmplă dacă mănânci salată de castraveți cu usturoi

Tensiunea arterială ridicată reprezintă o afecțiune comună în rândul oamenilor, care poate provoca probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi bolile cardiace.
Însă știai că o salată de castraveți cu usturoi ar putea fi soluția pe care natura ți-o dă pentru a trata aceste afecțiuni? Iată de ce ar trebui să consumi și tu acest preparat!

Care este motivul pentru care ar trebui să mănânci salată de castraveți cu usturoi?


Cu cât inima pompează mai mult sânge, iar arterele sunt mai înguste, cu atât mai mult crește tensiunea arterială. Afecțiunea aceasta nu este descoperită ușor și poate duce la apariția bolilor cardiace și accidentelor vasculare cerebrale.
Factorii precum stresul, o dietă proastă și inactivitatea fizică pot crește riscul apariției hipertensiunii arteriale. Afecțiunea aceasta este corelată și cu un nivel ridicat de colesterol.

Însă o salată de castraveți cu usturoi te poate ajuta într-un mod extrem de benefic. 


Castraveții au un conținut bogat de apă, fibre, potasiu și magneziu. Potasiul ajută la echilibrarea cantității de sodiu din celule, în acest fel putând ajuta și în cazul aterosclerozei. Pe de altă parte, fibrele reglează tensiunea arterială și, de asemenea, ajută la reducerea nivelului colesterolului, la prevenirea diabetului de tip 2 și la scăderea în greutate.

Usturoiul crud este utilizat în mod tradițional pentru a controla tensiunea arterială ridicată, tensiunea arterială scăzută, nivelul ridicat de colesterol, boala coronariană, atacurile de cord, scăderea fluxului sanguin din cauza arterelor înguste și ateroscleroza.
Există dovezi conform cărora alicina, compusul activ din usturoi, poate utiliza același mecanism ca medicamentele pentru tensiune arterială. Se crede că usturoiul previne crearea angiotensinei II, un hormon, și ajută la relaxarea vaselor de sânge. Usturoiul te poate ajuta, de asemenea, să controlezi colesterolul.

Cum să faci salată de castraveți cu usturoi?


Încearcă să introduci în dieta ta salata de castraveți cu usturoi. Consumă zilnic acest preparat și vei reuși să-ți îmbunătățești sănătatea cardiovasculară.

Ingrediente:

3 căței de usturoi
1 castravete
câteva linguri de apă
1/2 - 1 lingură de oțet de mere

Mod de preparare:

Usturoiul se curăță și se sfărâmă cu lama cuțitului.
Se dă deoparte. Castravetele se spală și se taie în bucăți mici. Se adaugă castravetele într-un bol mare de sticlă. Usturoiul se toacă mărunt și se adaugă în bol. Se adaugă oțetul și apa și se amestecă bine. Se poate decora cu frunze de mentă și se servește această salată sănătoasă în fiecare zi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod