struguri

Ce se întâmplă dacă mănânci struguri în fiecare zi

Un nou studiu a ajuns la concluzia că un consum zilnic de struguri te poate ajuta să îți protejezi creierul de apariția bolii Alzheimer. Strugurii au un rol benefic în sănătatea neurologică și cardiovasculară. Iată care este motivul pentru care e bine să mănânci struguri în fiecare zi mai detaliat!

De ce ar trebui să mănânci struguri în fiecare zi?


Experții în sănătate sugerează că strugurii ajută la susținerea sănătății creierului prin mai multe modalități - de la reducerea stresului oxidativ din creier la stimularea unui flux sanguin sănătos în creier pentru a ajuta la menținerea nivelului unei substanțe chimice care ajută memoria.

Consumul de struguri în fiecare poate ajuta la protejarea creierului împotriva declinului timpuriu asociat cu boala Alzheimer, după cum arată rezultatele unui studiu pilot care au implicat pacienți cu un declin timpuriu al memoriei.

Boala Alzheimer este o boală a creierului care duce la o scădere lentă a memoriei și a abilităților cognitive. Studiul examinează impactul strugurilor ca fruct versus compuși izolați din aceștia, iar rezultatele sugerează că aportul regulat de struguri poate oferi un efect protector împotriva declinului timpuriu asociat cu boala Alzheimer, după cum a declarat conducătorul studiului, Daniel Silverman de la Universitatea California Los Angeles, din Statele Unite.

Acest studiu pilot contribuie la creșterea dovezilor care susțin că strugurii au un rol benefic pentru sănătatea neurologică și cardiovasculară, însă este nevoie de mai multe studii clinice cu eșantioane mari de subiecți pentru a confirma efectele observate aici.

Rezultatele studiului au arătat că o dietă care conține cantități constante de struguri protejează împotriva declinului activității metabolice.
Activitatea metabolică redusă în anumite zone ale creierului reprezintă un semn distinct al bolii Alzheimer în primele stadii. În plus, cei care au apelat la o dietă bogată în struguri au prezentat un metabolism crescut și în alte zone ale creierului, zone care sunt corelate cu atenția și memoria.

În cadrul studiului, participanții cu un declin al memoriei timpuriu au fost selectați aleatoriu pentru a primi fie pudră de struguri, fie o pulbere placebo fără polifenoli.

Performanța cognitivă a fost măsurată la momentul inițial și șase luni mai târziu.
Schimbările de la nivelul metabolismului creierului, evaluate prin scanarea creierului, au fost, de asemenea, măsurate la momentul intițial și șase luni mai târziu. Consumul de struguri a menținut o activitate metabolică sănătoasă în regiunile creierului care sunt afectate de boala Alzhaimer, acolo unde declinul metabolic are loc. Polifenolii din struguri contribuie la stimularea activităților antioxidante și antiinflamatoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod