Ghimbir

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic ghimbir. Efecte spectaculoase!

Ceai de ghimbir cu gheata

5. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină

Rădăcina de ghimbir este bine cunoscută pentru calitatea de a stimula circulaţia şi fluxul de sânge în toate organele. Astfel că ghimbirul ajută la transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către toate organele vitale din corp.

6. Are efect antiinflamator

Gingerolul, o substanţă importantă din ghimbir, are un rol antiinflamator şi poate să fie un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Cercetările realizate au arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenului în cazul persoanelor cu osteoartrită, însă fără să producă reacţii adverse la stomac (lucru pe care-l provoacă ibuprofenul).


7. Curăţă sistemul limfatic

Sistemul limfatic are o importanţă crucială pentru sănătatea noastră. Când este plin de toxine, riscul de a dezvolta reacţii inflamatorii şi tumori este unul foarte ridicat. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii în corp.

8. Este bun pentru a trata greţurile

Femeile însărcinate pot să calmeze greţurile matinale consumând zilnic o cană cu ceai de ghimbir. De asemenea, s-a demonstrat că acest ceai este util şi în cazul persoanelor care fac chimioterapie, ameliorând stările de greaţă şi vomă.


9. Are efect anticancerigen

Numeroase studii au arătat că ghimbirul are efect anticancerigen. Nu numai că protejează corpul de cancer, dar el s-a dovedit că micşorează tumorile deja existente şi împiedică răspândirea acestora în corp.


Cum să prepari ceaiul de ghimbir?


Ceaiul de ghimbir este o altă soluţie bună pentru include ghimbirul în dieta ta zilnică. Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină curăţată de coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute.
Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir sau răzuieste-o înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nina pe 3 Mai 2017, 17:11
    Ghimbir

    Oare popoarelor care consuma ghimbir de secole le-a fost asa de bine?

    0
    0

  • mihaelasimion pe 23 Mar 2017, 10:31
    Intrebare

    Am o intrebare pentru doamna Iuliana. In vasul de un litru pune si apa sau lasa la macerat doar ghimbirul cu lamaia si scortisoara. Multumesc anticipat.

    1
    0

  • olea pe 4 Nov 2016, 09:47
    cultivare ghimbir

    pt IULIANA cumpara ghimbir de la magazin = cu muguri= apoi pun - l in pamint in casa pe geam acum iarna apoi la primavara in gradina , la mine in geam are aproare 1 m inaltime .

    0
    0

  • iuliana pe 23 Sep 2016, 15:30
    ghimbir

    Consum ghimbir din decembrie 2014, zilnic. Intr-un vas de 1L pun 2-3 cm de ghimbir poaspat, feliat, in care adug o lingura de miere, o jumatate de lamaie feliata si un baton de scortisoara. Las la macerat 2-3 ore dupa care consum tot lichidul. In aceasta perioada de aproape 2 ani, nu am racit, nu am avut alte probleme de sanatate. Am de 13 ani tromboflebita la ambele picioare,probleme cu glanda tiroida iar de 10 ani nu mai iau niciun medicament !! Pentru probleme majore de sanatate, merg la medic dar pentru intretinerea sanatatii apelez cu toata increderea la produsele naturale, mai ales ca eu le produc in gradina proprie(urmeaza sa cultiv ghimbir in ghivece mari pe care le voi tine in casa pe perioada iernii). Apelati cu incredere la medici dar ca sa nu ajungeti cu sanatatea in pioneze, va sfatuiesc sa mancati fructe si legume zilnic, nu toate prostiile de la fast food !

    6
    0

  • vasilica pe 11 Aug 2016, 09:08
    ghimbir

    dintre toate retetele si "plantele minune"postate ,m-am oprit asupra ghimbirului din curiozitate:nu stiam cum arata si nici daca imi va aduce vreun beneficiu(sufar de o boala cronica si m-am pricopsit si cu sinuzita tot cronica).Asa ca mi-am zis:fie ce-o fi am sa incerc si asta !si am baut toata iarna ceai de ghimbir ,apoi am dat tot pe fb. de o reteta cu ghimbir, cu lamaie si miere si am consumat zilnic cate o lingurita dimineata .Vreau sa spun ca nu am mai racit de aproape un an iar sinusurile s-au curatat foarte bine (am uitat sa va spun ca anul trecut am fost racita toata vara si toamna si am luat antibiotic in fiecare luna).Nu stiu ce efect a avut asupra altor persoane dar la mine a functionat !

    4
    0

  • gogu pe 5 Aug 2016, 09:00
    ghimbir sau chilipir

    treci la ghimbir, faci un chilipir. ce nu este in regula astazi asa se procedează

    0
    1

  • michelle pe 3 Aug 2016, 19:06
    PROSTIE

    Daca dadea toate efectele acestea ghimbirul....in loc sa prescrie medicii antibiotice sau medicamente simple ar fi prescris ghimbir. Nu va mai lasati prostiti!

    8
    5

  • gogu pe 3 Aug 2016, 11:50
    erată

    uitasem pentru cine. Pentru Ana Pauker -regina

    4
    16

  • gogu pe 3 Aug 2016, 11:43
    sincere condoleanţe famiiei şi D-zeu s-o ierte.

    ajunge o bâtă la un car de oale.

    3
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod