Cea mai bună budincă de orez cu mere: Rețetă de la bunica

Probabil că această rețetă de budincă de orez cu mere îți va aduce aminte de copilărie. Poate fi servită la micul dejun, la brunch sau chiar ca desert.
În plus, este o modalitate excelentă de a utiliza orezul alb rămas. Rețeta conține mere, scorțișoară și un topping crocant, care te va face să mai ceri încă o porție. Iar casa ta va mirosi a mere coapte, o aromă îndrăgită de toată lumea. Este o rețetă simplă și delicioasă. Iată cum o poți prepara și tu!

Ingrediente


4 linguri (1/4 cană) de unt nesărat
1/2 cană de pesmet
4 mere medii, curățate, scos cotorul și tăiate
1/3 cană cu zahăr
1/2 linguriță de scorțișoară
2 căni cu orez alb fiert
1/4 cană cu stafide
3 linguri de lapte

Mod de preparare


Dificultate: scăzută

Timp preparare: 50 minute

Nr. porții: 6

Se încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Se unge cu unt un vas de cuptor. Se topesc cele 4 linguri de unt într-o tigaie medie, la foc mediu. Odată ce untul s-a topit și este ușor maroniu, se adaugă o jumătate de cană de pesmet și se amestecă în mod constant, până când obții o compoziție maronie. Se închide focul și se lasă deoparte, pentru a preveni arderea.

Într-un bol mare, se adaugă merele tăiate cubulețe, 1/3 cană de zahăr și 1/2 linguriță de scorțișoară. Apoi se amestecă și 2 căni cu orez alb gătit și 1/4 cană cu stafide.
Se lasă 2 lingurițe de pesmet pentru topping și se amestecă restul de pesmet cu merele. Se adaugă 3 linguri de lapte la compoziție și se amestecă până când obții o compoziție omogenă.

Se adaugă amestecul în vasul de cuptor și se presară cele 2 linguri de pesmet rămase deasupra. Se acoperă strâns cu o folie de aluminiu și se coace la 175 de grade Celsius pentru aproximativ 35 de minute sau până când merele sunt moi. Această budincă de orez cu mere nu va fi nici prea uscată, nici prea umedă.

Pentru a găti orezul alb, ai două posibilități, în cazul în care nu ți-a rămas de la alte preparate.


Opțiunea 1: într-o cratiță medie, cu un capac care poate acoperi perfect, se adaugă 1 cană de orez, 2 căni cu apă, jumătate de linguriță de sare și 1 lingură de unt. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se dă focul mai încet și se lasă să se gătească timp de 20 de minute.

Opțiunea 2: urmează instrucțiunile de pe punga de orez - de obicei, se amestecă 1 cană de orez alb cu 1/2 de cană de apă, jumătate de linguriță de sare și 1 lingură de unt.
Se acoperă cratița cu un capac și se lasă până când este gata. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod