Cele mai bune 7 alimente bogate în vitamina B12

Cele mai bune 7 alimente bogate în vitamina B12

Vitamina B12 este importantă pentru funcţionarea creierului şi este responsabilă de producţia globulelor roşii. Aşa că este esenţial să consumi aceste 8 alimente bogate în vitamina B12.
Un deficit de vitamina B12 în corp conduce la anemie si simptome supărătoare precum oboseala accentuată, starea de slăbiciune, lipsa poftei de mâncare şi chiar afecţiuni cerebrale. Vitamina B12 are un rol crucial în corp, de aceea este foarte important să te asiguri că incluzi în alimentaţia ta aceste alimente:


1. Carnea de vită

Este considerată a fi una dintre cele mai bune surse de vitamina B12 pe care este bine să o incluzi în dietă, însă fără să exagerezi cu cantităţile. Pe lângă această vitamină, carnea de vită furnizează corpului mult zinc, un mineral esenţial pentru sănătate.



2. Fructele de mare

Dintre toate varietăţile care există, scoicile au un conţinut foarte ridicat de vitamina B12, potasiu şi fier. Sunt urmate îndeaproape de stridii, crab şi midii, toate furnizând o cantitate mare de vitamină B12 împreună cu o mulţime de alţi nutrienţi.


3. Ouăle

În cazul unei diete vegetariene, ouăle constituie una dintre cele mai bune surse de vitamina B12. Astfel că dacă nu consumi carne, ouăle pot să furnizeze această vitamină alături de proteine şi o mulţime de alţi nutrienţi esenţiali.



4. Somonul

Peştele este o sursă excelentă de vitamina B12, iar potrivit specialiştilor somonul nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. O singură porţie de somon furnizează corpului atât vitamina B12, cât şi vitamina D, proteine şi grăsimi sănătoase. Prin urmare, una sau două porţii de somon (sau sardine, ton, macrou, hering) pe săptămână sunt esenţiale într-o alimentaţie echilibrată.


5. Brânzeturile elveţiene

Aceste sortimente sunt considerate a avea cel mai mare conţinut de vitamina B12. Spre deosebire de mozzarella, cheddar sau feta, o brânză Gruyere, Appenzell sau Emmental va furniza corpului o cantitate mai mare de vitamina B12.



6. Laptele

Este o sursă bună de vitamina B12, iar în plus furnizează şi proteine, calciu şi vitamina D. Chiar şi laptele degresat este o alternativă bună, dacă nu vrei să consumi laptele integral, deoarece şi acesta este o sursă bună de vitamina B12.


7. Carnea de curcan

O altă sursă bună de vitamina B12 este carnea de curcan, însă ai mare grijă să fie preparată simplu, fără prăjeli. Ea furnizează o cantitate însemnată de vitamina B12, prin urmare poţi să o incluzi în planul tău alimentar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod