nectarine

Cele mai murdare fructe și legume

Poate că această informație vine ca o surpriză pentru tine, însă s-ar putea să fii nevoită să te gândești de două ori înainte de a cumpăra căpșune, spanac sau nectarine. Potrivit experților, aceste alimente sunt cele mai susceptibile de a fi contaminate cu reziduuri de pesticide sintetice, acest lucru plasându-le pe lista celor mai murdare fructe și legume. Studiile au fost realizate cu ajutorul a 36.000 de probe de la 48 de tipuri diferite de produse cultivate în mod normal. Iată la ce concluzie au ajuns studiile!

De ce ar trebui să ai grijă la cele mai murdare fructe și legume?


Chiar și cele mai scăzute niveluri de expunere la pesticide pot fi dăunătoare pentru sugari, bebeluși și copii mici, iar părinții ar trebui să ia măsuri pentru a reduce expunerea copiilor la pesticide. Cu toate acestea, părinții trebuie să le ofere celor mici în continuare o dietă bogată în fructe și legume sănătoase.

Studiile realizate au ajuns la concluzia că primele pe lista celor mai murdare fructe și legume sunt căpșunele.
Reziduurile de pesticide au crescut în ceea ce privește căpșunele, din cauza cererii de pe piață din afara sezonului. Următoarele pe această listă sunt spanacul și nectarinele. Spanacul a avansat de la locul 8 la locul 2. Acesta conține reziduuri de permetrin, un insecticid care este utilizat pentru tratarea păduchilor și țânțarilor. În doze mari, acesta poate provoca leziuni ale sistemului nervos. Mai jos, poți regăsi lista cu produsele pe care ar trebui să le eviți, mai ales dacă ai un copil mic.

Cele mai murdare fructe și legume:


Căpșune
Spanac
Nectarine
Mere
Piersici
Pere
Cireșe
Struguri
Țelină
Roșii
Ardei gras
Cartofi


Până la urmă, ce produse putem să consumăm, fără a ne face griji din cauza reziduurilor? Porumbul dulce se află pe primul loc pe lista celor mai curate fructe și legume. Cu toate că porumbul și fructele de avocado nu prea au pesticide, deoarece acestea sunt protejate de exteriorul alimentelor, este important de știut că o cantitate mică de porumb dulce, papaya și dovleac este produsă din semințe modificate genetic.
Cu alte cuvinte, încearcă să alegi mereu variantele organice.

Cele mai curate fructe și legume:


Porumb dulce
Avocado
Ananas
Varză
Ceapă
Papaya
Sparanghel
Mango
Vinete
Pepene galben
Kiwi
Conopidă

Se poate ca anumite culturi, care vin din unele țări sau din țara noastră, să aibă un procentaj mai mic de pesticide, însă este bine de știut ce fructe și legume sunt mai susceptibile la dezvoltarea anumitor dăunători, contra cărora producătorii și cultivatorii acționează cu substanțe chimice.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod