Cele mai sănătoase tipuri de brânză pe care le poți mânca

Cele mai sănătoase tipuri de brânză îți aduc gustul la care visezi și au și beneficii pentru starea ta generală de sănătate. În plus, nu trebuie să îți faci griji cu privire la calorii, pentru că poți foarte bine să îți menții silueta.

Care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânză pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta?


1. Parmezan: 22 de calorii per lingură


Două linguri de parmezan ras au mai puțin de 50 de calorii. Parmezanul este cea mai sănătoasă brânză pe care o poți folosi pentru a adăuga un gust mai bun supelor și pastelor.

2. Brânză feta: 77 de calorii per 30 de grame


Feta este cea mai sănătoasă brânză care îți oferă o alternativă tangibilă la brânzeturile mai grase. Doar 15 grame de feta te pot ajuta să faci o salată delicioasă.
Diferitele tipuri de feta au niveluri diferite de calorii, așa că verifică eticheta pentru a te asigura că obții cea mai sănătoasă brânză. Însă încearcă fiecare varietate de feta până când o găsești pe cea care îți place cel mai mult.

3. Brânză de capră: 75 de calorii per 30 de grame


Această brânză cremoasă are aproximativ aceeași cantitate de calorii precum feta. Aroma brânzei de capră variază în funcție de tip, dar este, în general, asemănătoare cu iaurtul. Brânza de capră este cea mai sănătoasă brânză, care este perfectă pentru întins pe sandwich.
Poți înlocui maioneza cu aceasta.

4. Mozzarella: 70-85 de calorii per 30 de grame


Dacă folosești multă brânză pentru preparate, cum ar fi lasagna, poți găti cu mozzarella, deoarece are doar 70 de calorii per 30 de grame și ar putea fi cea mai sănătoasă varietate de brânză care este și o sursă excelentă de calciu. Poți înlocui brânza cheddar cu mozzarella. Poți adăuga busuioc și roșii uscate pentru un sandwich delicios.

5. Brânza Neufchatel: 70 de calorii per 30 de grame


Această brânză care poate fi întinsă cu ușurință pe brânză este antidotul final pentru brânza cremoasă foarte grasă. Alte tipuri de brânză care pot fi întinse pe pâine conțin de 2-3 ori mai multe grăsimi.
Nu îți va fi dor de gustul celorlalte tipuri de brânză, având în vedere că brânza Neufchatel are chiar un gust mai bun.

6. Camembert: 85 de calorii per 30 de grame


Brânza Camembert poate fi percepută ca verișoara brânzei Brie. O poți consuma cu biscuiți și fructe. Camembert se prepară în mod similar cu brânza Brie, dar are cu 10 calorii mai puțin. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod