Cum să consumi perele astfel încât să te bucuri de proprietățile lor

Aromate, zemoase și gustoase, perele te ajută să ajungi la silueta dorită. Află cum să consumi perele pentru a „topi” kilogramele în exces.
Perele sunt o sursă excelentă de vitamina C, potasiu și fibre. Ai la dispoziție o multitudine de varietăți astfel încât nu te poți plictisi, iar numărul redus de calorii le transformă în gustarea ideală în momentele în care ești tentată de prăjituri sau bomboane.
Însă nu trebuie să te gândești că sunt doar un aliment care se consumă între mese. Pot fi servite oricând și există rețete pentru fiecare moment al zilei, la mesele principale sau ca gustări.
 

Iată cum să consumi perele pentru a beneficia de vitamine și o siluetă remodelată:

 
1. Simple

Cea mai rapidă metodă de a savura o pară este să muști direct din ea. Perele proaspete pot fi păstrate la temperatura camerei timp de câteva zile. Dacă le ții în frigider își vor păstra gustul maxim o săptămână.
 
Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a evita dulciurile și centimetrii în plus este să ai un mic bol cu fructe în bucătărie și în camera de zi.
Astfel, de fiecare dată când ți se oferă bomboane sau prăjituri vei vedea fructele și vei ști că ai  și altă variantă dacă vrei să porți mereu hainele tale preferate. Combină perele cu mere și portocale, iar camera va avea un miros plăcut și vei scăpa de muște și țânțari. Chiar și în momentele în care te grăbești și treci pe acasă doar ca să te schimbi poți lua „din mers” o pară. Nu vei regreta caloriile economisite, iar silueta fermă și tonifiată va fi primul lucru pe care îl vor remarca cei din jurul tău.

 
2. La un sandviș

Folosește felii de pară și frunze de salată cu friptură sau humus la sandvișurile tale preferate. Vei uita de maioneză sau ketchup, iar prăjelile nu vor mai fi tentații irezistibile. De asemenea, poți să consumi perele și la serviciu, în locul chips-urilor care îți pun în pericol silueta. 

 
3. Cu fulgi de ovăz

Probabil că deja ai încercat merele, căpșunile sau afinele la micul dejun, dar perele? Data viitoare când te așezi la micul dejun asigură-te că ai și câteva cuburi sau felii de pară la îndemână. Se potrivesc de minune cu gustul ușor dulceag al fulgilor de ovăz, iar deasupra poți adăuga nuci mărunțite, scorțișoară, o linguriță de miere și ghimbir.
Nu uita să alegi mereu fulgii de ovăz simpli, fără sare, zahăr sau alte ingrediente adăugate. 

 
4. La un smoothie

De obicei prepararea unui smothie începe cu o banană, dar de ce să nu încerci ceva diferit? Folosește perele pentru a obține un gust nou. Pectina pe care o conțin va adăuga consistență, iar aroma specială te va cuceri. Prepară-ți rapid un smootie delicios dintr-o pară, 2 felii de pepene galben, 5 căpșuni și un kiwi. Vei obține un cocteil de vitamine care dă un aspect luminos tenului și te ajută să slăbești mai ușor.

 
5. Sub formă de piure

Îți plac merele coapte cu scorțișoară? Experimentează și cu pere, nu vei regreta! Piureul de pere este foarte aromat și, dacă adaugi nucșoară, ghimbir și fistic, prăjiturile de care ți-era poftă până acum vor rămâne doar amintiri.

 
6. Pere și ciocolată

Ciocolata neagră și perele sunt combinația ideală pentru un desert care nu te face să te simți vinovată. Îl poți savura în tihnă, iar efectul asupra siluetei va fi excelent.
Grăsimile sănătoase, vitaminele, fibrele și proteinele elimină rapid depunerile de grăsimi, în timp ce tu te bucuri de gustul deosebit. Taie felii o jumătate de pară, adaugă 30g de ciocolată neagră rasă și bucură-te de un desert care poate concura cu cele mai bune prăjituri!

 
7. La salate

În ciuda gustului dulce, perele sunt un ingredient de bază și la salate. Amestecă frunze de salată verde cu 50g de nuci mărunțite, o pară tăiată felii, 50g de brânză Gorgonzola, o lingură de ulei extravirgin de măsline și o lingură de oțet balsamic și îți vei surprinde invitații fără să petreci multe ore în bucătărie. 
 
De asemenea, poți pregăti o salată cu puține calorii din cuburi de piept de pui la grătar, frunze de spanac proaspăt, oregano, felii de pară, brânză cu mucegai, semințe de floarea soarelui, ulei extravirgin de măsline și oțet balsamic.
Nu ai nevoie decât de câteva minute pentru a obține o salată consistentă, cu multe vitamine, care favorizează modelarea siluetei și un tonus de invidiat.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod