Cum să faci crutoane sănătoase și gustoase – 4 idei

La salate sau supe, crutoanele sunt favoritele tale? Învață cum să prepari chiar tu crutoane sănătoase care te ajută să te menții în formă.
Crocante și gustoase, crutoanele se pot transforma în inamicul unei siluete armonioase dacă nu le alegi pe cele potrivite. Adesea crutoanele din comerț conțin un exces de sare sau zahăr, iar caloriile consumate vor adăuga centimetri în plus și te predispun la afecțiuni cardiovasculare.
 
Alege să prepari chiar tu crutoane sănătoase pentru toată familia. Este o modalitate bună de a folosi pâinea mai veche, iar aroma pe care o vei obține te va face să uiți definitiv de variantele de pe rafturile magazinelor.

 
Iată 4 rețete de crutoane sămătoase gata în timp record:

 
1. Crutoane cu usturoi în stil italienesc

Timp de pregătire: 5 minute
 
Ingrediente:
 
- 1 căpățână de usturoi;
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline;
- 10 felii de pâine integrală, tăiate cubulețe;
- 1 lingură de oregano uscat;
- 1 lingură de busuioc uscat;
- un vârf de linguriță de sare.
 
Cum se prepară:
 
Mai întâi pune căpățâna de usturoi umezită cu o linguriță de ulei de măsline într-o tavă, împachetată în folie de aluminiu, ca într-un plic. Lasă să se coacă timp de 25 de minute la foc mediu.
La final desfă căpățâna cu o lingură și separă fiecare cățel de usturoi. Într-un bol separat amestecă pâinea, uleiul de măsline rămas, oregano, busuiocul și sarea. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, întinde uniform crutoanele, adaugă cățeii de usturoi și parmezan ras, apoi lasă la cuptor 30 de minute la foc mic. Atunci când crutoanele prind o nuanță aurie este momentul să le scoți de la cuptor. Adaugă-le la salate sau servește-le cu migdale crude.

 
2. Crutoane cu miere și muștar

Timp de pregătire: 5 minute
 
Ingrediente:
 
- 10 felii de pâine neagră, tăiate cubulețe;
- 2 linguri de ulei de cocos;
- 2 linguri de miere;
- 2 linguri de muștar Dijon;
- ½ linguriță de sare.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă mierea, muștarul și sarea într-un bol. Folosește un bol separat pentru a amesteca pâinea cu uleiul de cocos, iar după aceea toarnă mixul cu muștar și amestecă până când toate crutoanele au fost impregnate de condimente.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, adaugă crutoanele și lasă la copt 30 de minute, până când crutoanele devin aurii. Se potrivesc de minune la salatele de fructe, dar și ca gustare simplă, crocantă și sățioasă.

 
3. Crutoane picante

Timp de pregătire: 7 minute
 
Ingrediente:
 
- 10 felii de pâine albă fără coajă, tăiate cubulețe;
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 1 lingură de pudră chili;
- 1 linguriță de chimen;
- ½ lingură de ceapă pudră;
- ½ lingură de usturoi pudră;
- ½ linguriță de sare de mare.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă pâinea, uleiul de măsline, pudra de chili, chimenul, usturoiul și ceapa pudră până când fiecare bucată de pâine este acoperită uniform de ulei și condimente. După aceea tapetează o tavă cu hârtie de copt, adaugă crutoanele și lasă 30 de minute la cuptor, la foc mediu.
Pot fi servite la salate, paste, fripturi sau în loc de chips-uri când ți-e poftă de ceva picant.

 
4. Crutoane cu susan și wasabi

Timp de pregătire: 10 minute
 
Ingrediente:
 
- 10 felii de pâine neagră, tăiate cubulețe;
- 2 linguri de ulei de cocos;
- 1 lingură de pudră wasabi;
- 2 linguri de semințe de susan;
- 3 linguri de sirop de melasă.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă pâinea, siropul de melasă și uleiul de cocos într-un bol. După aceea tapetează o tavă cu hârtie de copt, aranjează crutoanele în strat uniform, presară semințe de susan și pudră wasabi pe fiecare și lasă-le la cuptor 30 de minute, până când devin aurii. Se potrivesc la salatele cu sfeclă roșie sau la cele cu broccoli și varză de Bruxelles. De asemenea, adaugă savoare supelor de ciuperci și pot fi consumate cu lapte de cocos și nuci crude.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod