Cum să faci paste cu brânză la cuptor chiar și fără rețetă

Ți-e poftă de paste cu brânză rumenite la cuptor dar nu ești sigură ce ingrediente să folosești? Află cum le poți pregăti chiar dacă nu ai timp să cauți o rețetă.
Pastele cremoase cu brânză sunt ideale pentru o cină delicioasă și ușoară în sezonul rece.  Nu te gândi că este un preparat complicat pentru care vei avea nevoie de mai multe ore. De fapt, pastele sunt foarte ușor de făcut și nu ai neapărat nevoie de o rețetă pentru a ajunge la același gust delicios de la restaurant. Sosul cremos este secretul care menține hidratarea pastelor și previne uscarea sau arderea lor, însă trebuie să folosești cantitatea potrivită pentru a nu obține paste asemănătoare cu o supă. Pentru a reuși să pregătești paste cu brânză la cuptor trebuie să înțelegi care sunt proporțiile corecte între diferite ingrediente. În acest fel vei obține exact textura pe care o dorești fără să petreci timp suplimentar în bucătărie. 
Este recomandat să folosești un gramaj egal de paste uscate și brânză și un gramaj dublu de lichid.
După aceea poți adăuga aproximativ trei căni de ingrediente suplimentare cum ar fi carne de pui, măsline, ceapă, roșii decojite sau pastă de tomate.

 
Iată ce pași trebuie să respecți pentru a pregăti paste cu brânză fără rețetă:

 
1. Pregătește pastele

Pentru început trebuie să alegi cantitatea de paste uscate pe care o vei utiliza. În funcție de acest criteriu vei adapta toate celelalte ingrediente. De obicei o pungă de paste este suficientă pentru a obține 6 porții. Selectează și forma preferată de paste pentru ca preparatul să aibă un aspect apetisant. Este mai util să alegi forme groase pentru că vei evita ruperea pastelor. Gătește pastele potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, dar oprește focul și clătește pastele cu apă rece cu 3 minute mai devreme decât indică punga de paste. În acest fel vei preveni uscarea și întărirea excesivă a pastelor după ce le pui la cuptor.

 
2. Realizează amestecul de ingrediente suplimentare

În timp ce pastele fierb în apă cu sare poți amesteca ingredientele pe care vrei să le adaugi la mixul de paste și sos de brânză. La fiecare 500g de paste uscate poți folosi 3 căni de ingrediente suplimentare.
Poți alege friptură, cârnați, bacon, ciuperci, broccoli, salvie sau sparanghel. Este în regulă să folosești și numai legume crude atâta timp cât alegi sortimente care se pătrund rapid și nu elimină prea mult lichid. De exemplu, broccoli este o alegere inspirată, dar nu și spanacul, care lasă foarte multă apă când este pregătit la cuptor. Obiectivul este să nu alterezi consistența sosului și să obții un gust fad. De asemenea, carnea utilizată trebuie să fie gătită înainte, deși nu este nevoie să fie caldă.

 
3. Prepară sosul de brânză

Notează ce cantitate de paste ai folosit și folosește o cantitate egală de brânză și lichid la jumătate pentru a obține sosul care dă aroma unică pastelor. După ce ai stabilit cantitatea necesară de brânză păstrează ¼ din total pentru a presăra deasupra. Poți folosi orice tip de brânză sau poți amesteca mai multe sortimente pentru a realiza o aromă mai complexă.
Brânza mozarella și Cheddar se potrivesc foarte bine dacă ai utilizat roșii în amestec, iar sortimentele fontina, gruyere și ricotta dacă ai ales exclusiv legume sau carne de curcan. Încălzește brânza într-o tigaie la foc mic. Nu pune direct toată cantitatea, ci adaugă brânza treptat, pe măsură ce vezi că se topește. La final pune sare și piper, nucșoară și puțin muștar Dijon. De asemenea, poți încerca și paprika sau niște ardei iute pentru o variantă mai picantă de paste. 

 
4. Amestecă ingredientele și pune la cuptor

Odată ce ai pregătit pastele, ingredientele suplimentare și sosul de brânză, amestecă-le, pune-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline și lasă la foc mediu 15-20 de minute, acoperit cu folie de aluminiu. După acest interval scoate tava din cuptor și înlătură folia.

 
5. Adaugă brânză deasupra

Acum este momentul să  folosești brânza pe care ai pus-o deoparte mai devreme. Poate fi același sortiment de brânză sau o variantă diferită pentru a crea un gust deosebit.
De asemenea, poți pune și puțin pesmet cu ulei de măsline pentru a obține o crustă crocantă. Dacă alegi pesmetul pastele vor avea o nuanță aurie intensă când vor fi gata. Pune-le la cuptor încă 5 minute după ce ai creat stratul de deasupra. Lasă să se răcească 10 minute, apoi poți savura pastele cremoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod