Cum să foloseşti ouăle rămase de la Paşte? 30 de idei care te pot inspira

Ţi-au rămas multe ouă roşii şi nu mai ai poftă să le mănânci? Foloseşte-le în diverse reţete simple pentru a obţine preparate delicioase!
Se întâmplă adesea ca după sărbătorile pascale să rămânem cu multe ouă roşii pe care nu mai ştim cum să le folosim. Parcă nu mai ai poftă să le mănânci cu preparate grele şi vrei să le foloseşti în alte combinaţii.

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine şi nutrienţi valoroşi pentru organism. Dacă nu le consumi în exces şi încerci să le combini cu verdeţuri, legume, carbohidraţi complecşi, grăsimi sănătoase vei obţine o masă echilibrată din punct de vedere nutriţional.

În cazul în care ai făcut prea multe ouă fierte de Paşte, iată cum poţi să le foloseşti fără să te plictiseşti de ele:


Una dintre cele mai bune combinaţii care are la bază ouăle fierte este salata cu avocado, ou fiert şi puţină maioneză. Poţi să foloseşti acest amestec pentru a-ţi face sandvişuri sau peste un bol de quinoa/orez integral.


Mini-pizza cu ouă, roşii şi mozzarella
constituie un alt mod genial de a folosi ouăle roşii rămase de la Paşte. Poţi să foloseşti chifle tăiate în două sau aluat pentru pizza cumpărat pentru a prepara rapid această reţetă.

Un toast cu humus sau guacamole va deveni mai săţios dacă adaugi un ou fiert tăiat rondele. Alături de felii proaspete de castraveţi şi roşii cherry ai un mic dejun sănătos şi săţios. De asemenea, sandvişurile cu ou, felii de brânză şi bacon sunt un deliciu şi se prepară foarte repede dacă ai deja ouăle roşii de la Paşte.


Dacă amesteci ouăle fierte cu cartofi, şuncă şi ceapă verde poţi să obţii un prânz rapid.

O ruladă din carne cu ou, ardei şi verdeţuri
multe poate să constituie un aperitiv delicios, iar feliile le poţi folosi şi pentru a-ţi face sandvişuri pentru serviciu.

O lasagna făcută cu straturi de cartofi răzuiţi, brânză, felii de ou, şuncă şi sos alb
se poate transforma într-o cină pe placul tuturor.

Pentru prânzul de la muncă poţi să foloseşti două ouă roşii ca sursă de proteine pe care să le combini cu broccoli fiert şi orez integral.

În orice salată de verdeţuri şi legume, ouăle fierte se vor potrivi de minune
, astfel că nu trebuie să eziţi să le incluzi în combinaţiile tale preferate.

Foloseşte ouăle fierte împreună cu humus, avocado şi şuncă ca umplutură pentru o lipie.

Conserva de ton se combină perfect cu ouăle fierte, porumb, ceapă verde şi salată verde.
Sau, dacă preferi, poţi să foloseşti acest amestec pentru a face sandvişuri.

Urmăreşte şi galeria cu reţete care au la bază ouăle fierte pentru a descoperi singură mai multe combinaţii care te pot inspira să le foloseşti în bucătăria ta!


Foto: pinterest.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod