Cum să folosești pâinea rămasă - Economie în bucătărie

Îți rămân adesea felii de pâine uscate și ai vrea să le folosești pentru a nu irosi alimentele? Află cum poți folosi pâinea rămasă în cadrul rețetelor care îți plac cel mai mult.
În majoritatea bucătăriilor vei găsi câte o franzelă, dar nu toată va fi utilizată înainte să se usuce. Cu toate acestea, pâinea rămasă poate fi transformată foarte ușor într-un ingredient de bază pentru rețete gustoase, preparate rapid. În loc să te stresezi pentru că pâinea se irosește, gândește-te că ai ocazia să o incluzi în diferite rețete, evitând astfel să o arunci. Pâinea uscată devine crocantă și preia rapid diferite arome, astfel încât va deveni în scurt timp o resursă importantă în bucătăria ta. 

 
Iată cum poți folosi pâinea rămasă pentru a obține preparate delicioase:

 
1. Cu legume

Dacă vrei să pregătești o plăcintă ultrarapidă nu vei avea nevoie decât de câteva ingrediente. Alege 5-6 felii de pâine uscată, mărunțește-o și combin-o cu o lingură de ulei de măsline, conopidă, broccoli, morcovi, vinete, dovlecei și țelină.
Dă la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc mic, iar la final vei putea savura o plăcintă apetisantă, cu puține calorii și multe fibre.

 
2. Cu macaroane

Rețetele cu macaroane sunt mult mai atractive atunci când au o crustă crocantă. Ei bine, pâinea rămasă te va ajuta să obții rapid această textură, fără să petreci timp suplimentar în bucătărie. Este suficient să mărunțești 2-3 felii de pâine uscată, să le amesteci cu parmezan ras și să le adaugi cu 5 minute înainte ca macaroanele de la cuptor să fie gata.

 
3. Cu pește

Este mai sănătos să pregătești peștele la grătar sau la cuptor, dar de multe ori ți-ai dori să fie mai crocant. Pentru a evita prăjirea, cel mai bine este să folosești pâinea uscată pentru a obține savoarea pe care ți-o dorești.
Mărunțește 2 felii de pâine uscată, combină-le cu ulei de măsline și trece peștele prin acest amestec înainte de a-l pune în tavă la cuptor. În cazul peștelui preparat la grătar poți presăra acest amestec direct peste bucățile de pește, după ce sunt gata, cât timp sunt încă fierbinți.

 
4. Cu supe sau salate

Feliile de pâine care ți-au rămas sunt ideale pentru obținerea crutoanelor crocante. Dacă de obicei cumperi crutoane de la magazin, ar fi indicat să le prepari chiar tu folosind pâinea în exces. Vei observa că gustul va fi mult mai bun, iar numărul de calorii se va reduce. În același timp, vei știi sigur câtă sare ai folosit, evitând retenția de apă sau creșterea tensiunii arteriale. Taie cubulețe feliile de pâine și amestecă-le cu ulei de măsline, rozmarin, oregano și puțin suc de lămâie.
Dă la cuptor timp de 5 minute, apoi savurează crutoanele aurii. Le poți folosi la supele de legume sau la salate, precum și ca gustare, alături de migdale sau nuci crude.

 
5. Cu sosuri

Pâinea uscată poate îmbunătăți și textura sosurilor. Poate fi utilizată atât la sosurile pentru paste, cât și pentru cele servite la friptură. Combină pâinea mărunțită cu iaurt grecesc simplu, frunze de dafin, măsline negre tocate și ceapă pentru a obține un sos delicios pentru paste. În cazul fripturii poți realiza un sos din pâine mărunțită, bulion de roșii, usturoi tocat, ceapă caramelizată și rozmarin.

 
6. Cu banane și ciocolată

Pâinea uscată poate fi utilizată și pentru obținerea unor felii crocante, calde. Introdu feliile în mașina de prăjit pâine, apoi unge fiecare felie cu piure de banane și adaugă nucșoară și ciocolată neagră rasă.
Nu-ți va fi greu deloc să ocolești prăjiturile sau gogoșile odată ce vei savura această gustare dulce, care elimină rotunjimile inestetice.

 
7. Cu roșii și brânză Cheddar

Din pâinea uscată poți obține foarte ușor și bruschete. Sunt delicioase la micul dejun, în special cele cu felii de roșii, brânză Cheddar și oregano. De asemenea, le poți prepara și cu bacon și boabe de fasole neagră fiartă. Servește-le calde, cu puțin ulei de măsline extravirgin.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod