Cum să mănânci corect migdalele şi ce proprietăţi au ele?

Migdale beneficii: La ce te ajută migdalele


1. Reduc grăsimea de pe burtă
Potrivit unui studiu, persoanele care au consumat zilnic o porţie de migdale crude au scăpat mai uşor de grăsimea din zona abdominală, dacă au respectat un program de exerciţii şi o alimentaţie sănătoasă.

2. Scad colesterolul
S-a constatat că persoanele care consumă zilnic migdale au un nivel normal al colesterolului, spre deosebire de cei care nu le-au inclus în dietă.

3. Alungă poftele
Un pumn mic de migdale consumate ca gustare reglează nivelul zahărului în sânge, astfel că vei rezista mai uşor în faţa tentaţiilor culinare nesănătoase.


4. Sunt o sursă bună de proteine
Asigură proteine, dar şi o mulţine de nutrienţi esenţiali pentru sănătatea organismului.

5. Asigură energie
Datorită conţinutului ridicat în magneziu, migdalele sunt perfecte pentru gustarea de după-amiază.


Cum poţi să foloseşti migdalele?


  • Consumate ca gustare, însă neapărat hidratate înainte
  • Amestecate în blender cu o cantitate dublă de apă pentru a obţine laptele de migdale, care este foarte hrănitor. Se strecoară cu ajutorul unui tifon şi se păstrează la frigider 4-5 zile.
  • Amestecate în blender împreună cu fructe, seminţe, verdeţuri pentru a obţine un smoothie hrănitor.
  • Măcinate, pentru a obţine făina de migdale care înlocuieşte cu succes făina albă, fiind o alternativă excelentă pentru persoanele care au intoleranţă la gluten sau care vor să evite făina rafinată.
  • Mixate în robotul de bucătărie pentru a obţine unt de migdale.
    Le poţi coace puţin în cuptor dacă preferi sau le poţi combina cu alte oleaginoase, cum ar fi nucile româneşti, caju sau arahide.
  • Presărate peste terciul de ovăz sau cerealele integrale de la micul dejun.


Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod