Cum să mănânci ouă în orice moment al zilei: 3 rețete apetisante
Dietă & Fitness · Nutritie / De Amalia Skelton, 18.07.2019

Sunt foarte consistente și îți aduc un plus de proteine, dar nu ai cum să mănânci tot timpul ouă ochiuri simple sau omletă cu aceleași ingrediente. Descoperă noi rețete cu ouă care te vor convinge să apelezi din ce în ce mai des la acest ingredient.

Dacă te-ai plictisit de clasicele ouă ochiuri să știi că nu ai de ce să le elimini complet din meniul tău, în căutarea altor variante exotice. Dacă le combini cu ingredientele potrivite poți obține preparate delicioase, care țin sub control pofta de mâncare și te ajută să ai multă energie. Nu vei avea probleme nici cu gustul preferat de cei mici pentru că aroma îi va convinge să guste imediat, chiar dacă nu i-ai chemat încă la masă. Bonusul este că vei petrece puțin timp în bucătărie și vei avea minute în plus pentru a te relaxa.

 
Iată ce rețete cu ouă trebuie să încerci și tu:

 
1. Chec aperitiv cu brânză Cheddar, legume și ouă

 
Ingrediente:
- o cană de biscuiți graham mărunțiți;
- ¼ cană de unt topit;
- 2 căni de brânză Cheddar rasă;
- un dovlecel mediu, tăiat cubulețe;
- ½ cană de ciuperci;
- o ceapă roșie, tocată mărunt;
- ½ ardei roșu, tăiat fin;
- o lingură de ulei de măsline;
- 250g brânză cremă de capră, cu usturoi și ierburi aromatice;
- 4 ouă mari, bătute;
- 2 linguri de bacon rumenit, mărunțit;
- 2 linguri de parmezan ras.
 
Cum se prepară:
Combină untul topit cu biscuiții într-un bol mic, apoi întinde amestecul pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt. În continuare pune brânza Cheddar. În paralel rumenește dovlecelul, ciupercile, ceapa și ardeiul roșu cu uleiul de măsline într-o tigaie, până când se înmoaie. Pune-le apoi peste brânza Cheddar din tavă, continuă cu brânza cremă de capră, adaugă ouăle, baconul și parmezanul la final. Lasă la foc mediu 35-40 de minute.

 
2. Frittata cu ouă, cartofi și șuncă presată

 
Ingrediente:
- 3 pachete de șuncă presată de curcan, cu un conținut redus de sodiu, tăiată bucăți mici;
- 6 felii de bacon;
- 1½ cană de cartofi fierți, tăiați cubulețe;
- o ceapă roșie medie sau o legătură de ceapă verde;
- 8 ouă mari;
- ¾ linguriță de sare;
- 2 lingurițe de frunze de pătrunjel;
- ¼ linguriță de piper negru.
 
Cum se prepară:
Rumenește șunca presată și baconul într-o tigaie, apoi adaugă cartofii și ceapa. După 10 minute continuă cu ouăle, pătrunjelul, sarea și piperul. Oprește focul și lasă acoperit 10 minute. După aceea poți tăia felii fritata. Servește cu iaurt grecesc sau presărat cu busuioc și oregano.

 
3. Bruschette cu roșii, brânză feta și ouă

 
Ingrediente:
- 3 roșii mari, tocate mărunt;
- ¼ cană de brânză feta rasă;
- ¼ cană de măsline, tăiate mărunt;
- 3 linguri de frunze proaspete de busuioc sau ¾ lingură de frunze uscate;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri de ceapă roșie, tocată mărunt;
- 4 chifle din făină integrală, tăiate pe jumătate și rumenite la cuptor;
- 6 ouă mari;
- ¼ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper roz.
 
Cum se prepară:
Amestecă primele 6 ingrediente. Pune chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și împarte mixul în mod egal. Dă la cuptor 10 minute, la foc mediu. Între timp amestecă bine ouăle, sare și piperul și prepară o omletă consistentă. Taie bucăți și adaugă omleta deasupra amestecului de pe chifle și vei savura o variantă nouă de bruschette, foarte consistentă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro