Cum să pregătești cel mai bun spanac cu orez

Această rețetă de spanac cu orez este sănătoasă și plină de proteine, fibre și vitamine. În plus, este un preparat care necesită doar aproximativ jumătate de oră pentru a fi gata.
Cu alte cuvinte, este ideal pentru momentele în care ai prea multe pe cap și prea puțin timp. Este un preparat care îți aduce totul în farfurie. Spanacul și fasolea alături de carbohidrați transformă preparatul într-o masă perfectă. Iar dacă ești vegan sau vegetarian, trebuie doar să înlocuiești zeama de la supa de pui cu apă. Te întrebi de ce este o rețetă sănătoasă? Spanacul proaspăt conține vitamina A și vitamina C, fasolea crește conținutul de proteine și fibre.
În plus, acest preparat nu conține grăsimi saturate.

Ingrediente


1 cană cu orez alb clătit și curățat
3 căni cu spanac proaspăt
2 roșii tăiate cubulețe
1 ceapă medie tăiată cubulețe
2-3 căței de usturoi tocați mărunți
1 cană de boabe de fasole gătite
2 căni cu zeamă de pui sau apă
1 1/2 lingură de curry
1 linguriță de ulei
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare


Dificultate: ușoară

Timp preparare: 30 de minute

Nr. porții: 3

Se încălezește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
Se adaugă usturoiul tocat și se lasă timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, se adaugă și ceapa tăiată mărunt și se lasă până când aceasta devine translucidă. Apoi se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se gătesc până se înmoaie, timp de aproximativ 3-4 minute. 

Se adaugă în tigaie și spanacul, fasolea, orezul și se lasă la gătit timp de câteva minute. Apoi se adaugă apa sau zeama de la o supă de pui și se lasă pe foc până când ajunge la punctul de fierbere.
Se condimentează cu curry, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Sarea și piperul se adaugă după gustul fiecăruia. Se pune un capac și se lasă amestecul la fiert timp de 18-20 de minute sau până când se gătește orezul. Se închide aragazul și se servește preparatul cald. 

Sfaturi


Este important să folosești tipul potrivit de orez pentru această rețetă, fiind vorba despre orezul cu bob mediu. Nu alege bobul prea mic, deoarece s-ar putea să te trezești cu o textură lipicioasă.
Iar un bob lung nu te va ajuta să ai aceeași textură moale. În ceea ce privește orezul brun, este nevoie de mai mult timp pentru a găti acest ingredient, așa că poți ajunge să gătești spanacul prea mult. 

Dacă vrei, poți adăuga și feta, după ce termini de preparat toate celelalte ingrediente. În plus, poate fi considerat un fel principal de mâncare, dar îl poți servi și ca o garnitură. Merge perfect alături de pește sau carne de vită.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod