De ce este untul o componentă esențială a sănătății moderne

Probabil că știi că multe preparate sunt mai bune gătite cu unt. Dar cât de bun este untul pentru sănătatea ta? Percepția despre unt nu a fost întotdeauna pozitivă. Untul este o grăsime saturată, dar unele studii arată că acesta crește nivelul colesterolului, înfundă arterele și crește riscul apariției problemelor cardiace.
Cu toate acestea, unii nutriționiști spun că untul este, de fapt, esențial pentru o dietă sănătoasă. 

Care sunt motivele pentru care untul este o componentă esențială a sănătății moderne?


Există un număr foarte mare de opinii diferite cu privire la unt. În general, unul este unul dintre cele mai controversate ingrediente. Unii oameni de știință și medici indică faptul că grăsimile saturate nu ar trebui demonizate. Există chiar și noi cercetări care arată că cele mai multe lucruri pe care le cunoaștem despre grăsimile saturate ar putea fi mituri. 

Avantajele și dezavantajele pe care le aduce untul sănătății


Untul este un produs lactat cu o aromă bogată. Oamenii îl folosesc pentru copt, gătit și pentru adăugarea unui plus de savoare la preparate.
Untul este, de fapt, grăsimea din lapte, care a fost separată. Nu are celelalte componente regăsite în lapte, cum ar fi carbohidrații sau proteinele. Nu există nicio îndoială că untul este delicios.
Un nou studiu pretinde că untul poate face următoarele lucruri: combate bolile cardiace, previne cancerul, consolidează sistemul imunitar, amână apariția artritei, reduce severitatea osteoporozei, reglează tiroida, promovează sănătatea gastrointestinală, ajută la gestionarea greutății, încurajează dezvoltarea și creșterea copiilor.

Informații nutriționale despre unt


Unul conține grăsimi sănătoase și cantități mari de nutrienți. Studiile indică faptul că luptă împotriva obezității și a bolilor de inimă.
Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile în care untul îți poate îmbunătăți viața. 

1. Untul are un conținut bogat de vitamine


Vitamina A se regăsește în cea mai mare proporție în unt. Această vitamină ajută la protejarea vederii, în special pe măsură ce înaintezi în vârstă. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar, astfel încât să poți lupta mai ușor cu infecțiile. Untul are și un conținut ridicat de vitamina D. Aceasta poate stimula efectele pierderii în greutate, datorită capacității sale de a suprima apetitul. De asemenea, poate reduce riscul apariției bolilor de inimă. Potrivit cercetătorilor, vitamina D ameliorează simptomele depresiei, în special în timpul iernii.

O altă componentă a untului este vitamina B12.
Acest nutrient ajută la încetinirea declinului mental la pacienții cu demență. De asemenea, previne osteoporoza și îmbunătățește sănătatea oaselor. Acest nutrient poate scădea cantitatea de aminoacizi din sânge și îmbunătăți sănătatea inimii.

Anumite tipuri de unt ar putea avea un nivel ridicat de vitamina K. Este dificil să găsești această vitamină în cele mai multe diete occidentale. 

2. Untul conține grăsimi sănătoase


Grăsimea din lapte are aproximativ 400 de tipuri diferite de acizi grași. Acest lucru înseamnă că este cea mai complexă dintre toate grăsimile care apar în mod natural. Laptele are, de asemenea, un conținut ridicat de acid butiric. O formă a acestui acid, numită butirat, se regăsește și în unt.
Poate reduce inflamația sistemului digestiv, chiar și atunci când oamenii suferă de boala Crohn. 

Probabil că ai auzit multe despre unt, dar probabil că nu știai ce conținut bogat de nutrienți și grăsimi esențiale are. Având în vedere acest lucru, este greu de înțeles de ce există o campanie atât de puternică pentru a opri consumul de unt. Atât timp cât consumi unt în moderație, avantajele acestui produs alimentar sunt mai mari decât dezavantajele. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod