De ce să eviți iaurturile din magazine

Multe iaurturi sunt pline de zahăr, iar oamenii nu ar trebui lăsați să creadă că mănâncă produse sănătoase, potrivit cercetătorilor. Această concluzie a fost publicată după un studiu care a implicat aproape 900 de iaurturi din supermarketurile din Marea Britanie. Iată cum s-a descoperit că iaurturile sunt pline de zahăr!

Populația ar trebui să știe că iaurturile conțin zahăr


Cercetarea condusă de Universitatea din Leeds a constatat că iaurturile organice se numără printre cele mai dulci tipuri - conținând mai mult zahăr decât unele băuturi carbogazoase. Doar iaurtul natural și cel grecesc ar putea fi clasificate ca având un conținut scăzut de zahăr. Studiul încearcă să-i facă pe producători să reducă cantitățile de zahăr consumate de public. Iaurturile au fost identificate ca fiind unul dintre alimentele pe care Marea Britanie vrea să le vadă progresând.
Această cercetare a fost efectuată la scurt timp după lansarea programului de reducere a zahărului. 

Deloc surprinzător, iaurturile dulci conțin cel mai mult zahăr - aproximativ 16,4 grame la suta de grame. Această categorie include, de asemenea, unele produse care nu conțin iaurt, cum ar fi mousse-ul de ciocolată sau crema de caramel.

Cel de-al doilea iaurt pe lista celor mai dulci este cel organic, cu 13 grame de zahăr per 100 grame de iaurt. Iaurturile pentru copii conțin de obicei 10,8 grame de zahăr per suta de grame, echivalentul a mai mult de două cuburi de zahăr.
Prin comparație, 100 mililitri de suc conține 9 grame de zahăr. 

Copiii cu vârsta cuprinsă între patru și șase ani nu ar trebui să mănânce mai mult de 19 grame de zahăr sau cinci cuburi de zahăr pe zi, iar celor cu vârsta cuprinsă între șapte și zece ani li se recomandă să consume zilnic mai puțin de 24 de grame zilnic. 

De la înregistrarea măsurătorilor pentru studiu, la sfârșitul anului 2016, s-au înregistrat progrese în ceea ce privește reducerea consumul de zahăr din iaurt.
Un raport publicat în luna mai a arătat că a fost redus cu 6% conținutul de zahăr din iaurturi în primul an. Până în 2020, se așteaptă ca zahărul să fie redus cu 20%. Asta înseamnă că au fost făcuți pași pozitivi. Chiar dacă luăm în considerare această reducere, cele mai multe dintre aceste iaurturi nu vor beneficia de o scădere a cantității de zahăr. Iar oamenii, inclusiv părinții, sunt surprinși să afle cât de mult zahăr există în iaurt.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod