Deserturi cu cireşe. Cele mai simple 15 combinaţii care te inspiră

Aduc o mulţime de beneficii pentru întregul organism dacă le mâncăm ca atare, însă cireşele se pot transforma într-un desert delicios atunci când le combini cu cele mai potrivite ingrediente.
Cireşele s-au mai ieftinit şi sunt fructele perfecte pentru a face deserturi delicioase. Nu trebuie să te complici cu reţete grele, ci să cunoşti câteva trucuri şi combinaţii care te pot inspira să faci cele mai rapide şi bune deserturi cu cireşe.

Cireşele sunt potrivite pentru persoanele care doresc să slăbească. Deoarece sunt făcute din mai mult de 75% apă şi cu un conţinut scăzut de calorii te ajută să îți satisfaci senzația de foame pentru o perioadă mai lungă de timp decât alimentele și băuturile cu un conținut caloric mai mare. Cireșele au și un conținut bogat de fibre, iar fibrele accelerează pierderea în greutate și reduc nivelul colesterolului prin încetinirea absorbției sale în sânge.

Antioxidanţii care se regăsesc din belşug în cireșe oferă o serie de beneficii diferite pentru sănătate, inclusiv posibilitatea de a preveni cancerul și bolile de inimă.
Tot aceste substanţe sunt responsabile pentru încetinirea îmbătrânirii premature, astfel că avem toate motivele să mâncăm cât mai des cireşe, în special acum când sunt în plin sezon.

Numeroase studii citate şi de celebrul Dr. Oz arată că cireşele sunt utile persoanelor care suferă de insomnie, deoarece conţin melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. Cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe. Un compus prezent în cireşe - polifenolul - s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, ceea ce implică faptul că cireşele pot ajuta la prevenirea formării de placă arterială.


Idei pentru deserturi delicioase cu cireşe


Clafoutis cu cireşe

Este o prăjitură franţuzească delicioasă care se face foarte simplu. Cireşele fără sâmburi vor acoperi fundul tăvii şi peste ele se toarnă o compoziţie mai lichidă realizată din făină, lapte, unt, zahăr şi ouă.
Se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute la 160 de grade Celsius, după care se serveşte cu o cupă de îngheţată de vanilie.


Aluat de foietaj/plăcintă cu cireşe

Cu ajutorul aluatului congelat poţi să obţii pateuri delicioase şi rapide cu cireşe. Pentru a obţine umplutura, cireşele se fierb 10 minute cu zeamă de lămâie şi zahăr, adăugând la final amidon de porumb pentru a îngroşa compoziţia. Această compozţie o poţi folosi şi pentru a umple aluatul de plăcintăsau foietaj pe care îl aşezi în formele pentru brioşe.


Cheesecake fără coacere cu cireşe

Cu ajutorul unui blat din biscuiţi graham amestecaţi cu unt obţii foarte rapid baza cheesecake-ului. Pentru a face crema trebuie să amesteci crema de brânză cu zahăr pudră, puţină smântână lichidă sau frişcă şi vanilie pentru aromă pe care o întinzi peste blatul de biscuiţi.
Deasupra se toarnă un strat generos de sos de cireşe obţinut prin fierberea cireşelor cu zeamă de lămâie şi zahăr, iar la final fiind adăugat amidon de porumb sau seminţe de chia pentru a îngroşa sosul.


Tiramisu cu cireşe şi mascarpone

Poţi să foloseşti sosul de cireşe de mai sus şi o cremă de mascarpone împreună cu pişcoturi înmuiate în cafea pentru a face un tiramisu delicios. De asemenea, poţi să foloseşti orice fel de fursecuri, biscuiţi sau checuri simple pentru a face o prăjitură rapidă în straturi pe care o poţi aranja într-un vas pătrat de yena sau în pahare.


Tartă cu cireşe

Poţi să faci un aluat simplu cu făină şi unt pe care să-l umpli cu cireşe proaspete şi un sirop din zahăr/cireşe fierte şi gelatină.


Bezea cu cireşe

Prăjitura Pavlova care are la bază bezeaua poate să fie făcută şi cu sosul de cireşe de mai sus. Straturile de bezea, crema de mascarpone şi sosul de cireşe vor transforma această prăjitură într-un desert pe gustul tuturor.



Îngheţată cu cocos, ciocolată şi cireşe

Laptele de cocos cu multă grăsime se amestecă cu bucăţi de ciocolată neagră, miere de albine şi cireşe fără sâmburi pentru a obţine cea mai bună îngheţată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod