Eduárd Novák, campion paralimpic la ciclism, ambasadorul Fresh Corner în România: „MOL a fost pentru mine un adevărat coechipier de-a lungul timpului“

Singurul campion paralimpic la ciclism al României, Eduárd Novák este un sportiv remarcabil, dar și un încântător partener de conversație, cu care uiți cum trece timpul atunci când vorbește despre vechile lui pasiuni, hocheiul și patinajul, sau despre sportul în care excelează acum, ciclismul.

În ziua în care a devenit ambasadorul Fresh Corner în România, Eduárd ne-a povestit cum folosește stațiile MOL ca puncte de alimentare când pedalează 100 de kilometri pe zi, cât de importantă este cafeaua ca sursă de energie când e pe bicicletă sau la volan și de ce îi place să revină mereu într-un Fresh Corner.

Povestea lui Eduárd Novák a început în 1976 în Miercurea-Ciuc. La o vârstă fragedă descoperă tainele hocheiului pe gheață, ca mai apoi să migreze către patinajul viteză. Performanțele interne și internaționale l-au propulsat direct către Jocurile Olimpice de la Nagano, însă un accident auto urma să-i spulbere toate speranțele.

Cu răbdare, pasiune și multă muncă, Eduárd Novák a început să urce în ierarhia ciclismului și paraciclismului din România, un concept necunoscut la vremea aceea în România.

Anul 2003 i-a adus locul secund la campionatul naţional de Contratimp. În 2005, Novak devenea campion european în Olanda şi se clasa pe locul secund la campionatele naţionale de Mountainbike. Un an mai târziu devenea vicecampion mondial în Elveţia şi ocupa locul secund într-o etapă a Turului României. În 2007 obţinea un nou loc secund la Campionatele Mondiale din Franţa, un loc 4 în clasamentul general al Turului României şi devenea campion naţional la Mountainbike maraton. A urmat medalia de argint la Paralimpiada de la Beijing.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod