Legume anticancer

Legumele care combat cancerul. Trebuie să le consumi zilnic!

legume care previn cancerul

Usturoiul

Împiedică efectul nitrozaminelor, acele substanţe care s-au dovedit a fi cancerigene şi care se formează atunci când consumi nitraţi (mezeluri). Un studiu scoate la iveală faptul că femeile care obişnuiesc să consume cu regularitate usturoi au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer la colon. De asemenea, s-a constatat existenţa unei reduceri a cazurilor de cancer la rinichi şi prostată la persoanele care consumă foarte mult usturoi.

Zdrobeşte căţeii de usturoi şi lasă-i 1-2 minute înainte de a-i consuma pentru că atunci îşi eliberează alicina, substanţa care are un puternic efect anticancerigen.
De asemenea, efectul va fi mai puternic dacă se combină cu puţin ulei de măsline.


Varza

Varza (roşie şi albă) este un superaliment atunci când vine vorba despre proprietăţile sale anticancerigene. A fost îndelung studiată şi s-a demonstrat clar că sulforafanul şi indo-3-carbinolii (I3C) sunt substanţele care cu un puternic efect anticancerigen. "Sulforafanul şi I3C sunt capabile să elimine toxinele emise de anumite substanţe carcinogene. Ele împiedică celulele aflate în stadiul precancerigen să se transforme în tumori maligne", explică neurologul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer".
Este de preferat să consumi varza în stare crudă, deoarece efectul anticancerigen este mult mai puternic, recomandă specialistul.


Ceapa şi prazul

Sunt recunoscute pentru efectul lor anticancerigen şi trebuie consumate în stare crudă cât mai des posibil. Acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru are ca efect reducerea secreţiei de insulină şi IGF (insulin like growth factor), împiedicând astfel dezvoltarea celulelor canceroase.


Spanacul

Este o sursă bună de acid folic şi fibre, două dintre ingredientele despre care medicii spun că sunt esenţiale pentru a preveni dezvoltarea cancerului. De asemenea, spanacul conţine flavonoide care acţionează ca antioxidanţi, protejând corpul de radicalii liberi.
Cercetătorii au descoperit cel puţin 13 compuşi diferiţi de flavonoide care au efect anticancerigene.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod