turmeric

Limonadă cu turmeric pentru calmarea anxietății și stresului

Extractul de turmeric poate reduce anxietatea și simptomele depresiei. Efectele sale antidepresive și antianxioase sunt datorate capacității acestui condiment de a normaliza căile fiziologice specifice.
Turmericul crește nivelul neurotransmițătorilor cum ar fi serotonina, și hormonilor precum cortizolul. De asemenea, turmericul oferă protecție creierului. Într-un studiu care a fost realizat în 2014, s-a dezvăluit că turmericul poate reduce simptomele depresiei atunci când este consumat în mod regulat pentru o perioadă de 8 săptămâni. Acum că ai aflat beneficiile pe care le aduce sănătății, iată cum poți face și tu o limonadă cu turmeric pentru calmarea anxietății și stresului!

Ingrediente


5 căni cu apă
4 linguri de rădăcină proaspătă de turmeric (rasă)
3 linguri de miere
2 lingurițe de ghimbir ras
1/2 cană cu zeamă proaspătă de lămâie
1/2 cană cu suc de portocale (opțional, pentru gust)

Mod de preparare


Dificultate: ușoară

Timp de preparare: 30 de minute

Porții: 5

Se pune apa într-o oală și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă rădăcina proaspăt rasă de turmeric împreună cu ghimbirul ras într-un borcan sau într-un alt recipient care rezistă la temperaturi ridicate.
Se toarnă apa fierbinte în borcan. Se lasă amestecul la infuzat timp de cel puțin 10 minute.

Se adaugă mierea în borcan și se amestecă cu ajutorul unei lingurițe până în momentul în care se dizolvă complet. Se strecoară tot amestecul și se adaugă zeama de lămâie. După ce se răcește puțin compoziția, ia o gură și apoi adaugă sucul de portocale sau mai multă zeamă de lămâie, dacă este nevoie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod