Lista alimentelor super sănătoase pe care să le incluzi în dieta ta

Lista alimentelor super sănătoase pe care să le incluzi în dieta ta

Mâncatul sănătos nu trebuie să fie plictisitor. Există o cantitate mare de alimente super sănătoase și gustoase pe care să le incluzi în dieta ta. Iată despre ce este vorba!
Care este lista alimentelor super sănătoase pe care ar trebui și tu să o cunoști?

Fructe


Fructele sunt printre cele mai populare alimente sănătoase. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că au un gust delicios. Acestea sunt ușor de inclus în dietă, deoarece necesită puțină preparare.

1. Mere


Merele au un conținut bogat de fibre, vitamina C și numeroși antioxidanți. Acestea țin de foame și sunt perfecte ca gustări atunci când îți este foame între mese.

2. Avocado


Fructul de avocado este diferit de cele mai multe fructe, deoarece are grăsimi sănătoase în loc de carbohidrați. Este cremos, gustos și plin de fibre, potasiu și vitamina C.

3. Banane


Bananele se numără printre cele mai bune surse de potasiu din lume. Acestea sunt, de asemenea, bogate în vitamina B6 și fibre. Au un preț rezonabil și le poți lua după tine oriunde ai merge.

4. Afine


Afinele nu sunt numai niște fructe delicioase, ci sunt și unele dintre cele mai puternice surse de antioxidanți din lume.

5. Portocale


Portocalele sunt bine cunoscute pentru conținutul lor ridicat de vitamina C. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în fibre, antioxidanți și au un gust delicios.

6. Căpșuni


Căpșunile sunt incredibil de hrănitoare și au un conținut scăzut de carbohidrați și calorii. Acestea au și vitamina C, fibre și mangan și sunt printre cele mai delicioase alimente existente.

Ouă


Ouăle sunt printre cele mai nutritive alimente din lume. Acestea au fost anterior caracterizate ca fiind alimente rele, deoarece au un nivel ridicat de colesterol, dar noile studii au arătat că sunt perfect sănătoase.

Carne


Este un mit faptul că toată carnea este dăunătoare. Carnea neprelucrată și gătită ușor este una dintre cele mai sănătoase și nutritive alimente pe care le poți consuma.

1. Carne de vită


Carnea de vită este printre cele mai bune surse de proteine existente și are și fier. Dacă urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, această carne este perfectă.

2. Piept de pui


Pieptul de pui are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, dar ridicat de proteine. Este o sursă excelentă pentru multe substanțe nutritive.
Nu ezita să mănânci și bucățile mai grase de carne de pui, dacă nu consumi mulți carbohidrați.

3. Miel


Mieii sunt hrăniți cu iarbă de obicei, iar carnea lor are tendința de a avea un conținut ridicat de acizi grași omega-3.

Nuci, semințe și arahide


În ciuda faptului că sunt bogate în grăsimi și calorii, studiile sugerează că nucile și semințele te pot ajuta să pierzi în greutate. Aceste alimente sunt crocante, sățioase și conțin substanțe nutritive importante pe care mulți oameni nu le consumă suficient, inclusiv magneziu și vitamina E. De asemenea, acestea nu necesită nicio pregătire, așa că este foarte ușor să le incluzi în dieta ta.

1. Migdale


Migdalele reprezintă un tip popular de nuci. Conțin vitamina E, antioxidanți, magneziu și fibre. Studiile arată că migdalele te pot ajuta să slăbești și oferă beneficii impresionante sănătății metabolice.

2. Semințe de chia


Semințele de chia se numără printre cele mai nutritive alimente de pe planetă. În 28 de grame de semințe de chia se regăsesc 11 grame de fibre și mare parte din consumul recomandat de magneziu, mangan, calciu și alți nutrienți.

3. Nucă de cocos


Nucile de cocos conțin fibre și acizi grași puternici, numiți trigliceride cu lanț mediu.

4. Nuci de Macadamia


Nucile de Macadamia sunt foarte gustoase. Acestea au un conținut bogat de grăsimi mononesaturate și scăzut de acizi grași omega-6.

5. Nuci de pădure


Nucile sunt extrem de hrănitoare, conținând fibre și tot felul de vitamine și minerale.

6. Arahide


Arahidele sunt incredibil de gustoase și bogate în substanțe nutritive și antioxidanți. Mai multe studii arată că arahidele te pot ajuta să slăbești.
Cu toate acestea, încearcă să eviți pe cât de mult este posibil untul de arahide. Acesta are foarte multe calorii și este incredibil de ușor să mănânci cantități excesive.

Legume


Legumele se numără printre sursele cele mai concentrate de substanțe nutritive din lume. Există o varietate mare de produse disponibile și este recomandat să consumi mai multe tipuri diferite de legume în fiecare zi.

1. Sparanghel


Sparanghelul este o legumă populară. Acesta are un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, precum și vitamina K.

2. Broccoli


Broccoliul este o legumă care face parte din clasa cruciferelor, cu un gust excelent atât crudă, cât și gătită. Reprezintă o sursă excelentă de fibre, vitamina K și citamina C și conține o cantitate decentă de proteine în comparație cu alte legume.

3. Morcovi


Morcovul este gustos, crocant și încărcat cu substanțe nutritive precum fibrele și vitamina K. Morcovii sunt, de asemenea, bogați în caroten, un antioxidant cu numeroase beneficii.

4. Conopidă


Conopida este o legumă cruciferă foarte versatilă. Poate fi folosită pentru a face tot felul de rețete sănătoase și are un gust bun și pe cont propriu.

5. Castraveți


Castraveții au un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, constând în mare parte din apă. Cu toate acestea, conține un număr de substanțe nutritive în cantități mici, inclusiv vitamina K.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod