Lucruri pe care nu ai voie să le faci imediat după ce ai mâncat

Fumezi sau savurezi un fruct imediat după ce ai mâncat? Aceste greșeli banale pe care mulți le facem pot să fie dezastruoase pentru digestie!
După ce ai mâncat este de preferat să nu bei apă, să nu consumi absolut nimic și să nu fumezi! Trebuie să acorzi timpul necesar pentru o bună digestie, altfel te vei confrunta cu arsuri stomacale, balonare, flatulență sau diverse tulburări digestive cu simptome supărătoare. 

Probabil că nici nu-ți dai seama că unele obiceiuri mărunte pe care le faci după ce ai mâncat pot să fie foarte greșite. Iată ce nu trebuie să faci niciodată după ce te-ai ridicat de la masă!


Lucruri pe care nu ai voie să le faci imediat după ce ai mâncat


1. Nu aprinde țigara!

După ce ai mâncat, corpul tău se pregătește pentru digestie. Unul dintre cele mai greșite lucruri pe care le poți face este să aprinzi imediat o țigară.
Nicotina din tutun se combină cu oxigenul necesar pentru procesul de digestie, favorizând o absorbție ridicată și rapidă a tuturor substanțelor cancerigene.


2. Nu consuma fructe imediat după masă!

Fructele au nevoie de anumite enzime pentru a fi digerate, astfel că este recomandat să le consumi numai pe stomacul gol, favorizând absorbția nutrienților. Pentru că fructele conțin fructoză care necesită un timp mai lung pentru digestie este de preferat să nu consumi fructe imediat după masă.
Acest obicei poate cauza balonare, flatulență, indigestie și arsuri la stomac. 


3. Nu dormi după masă!

Dacă te pui la somn imediat după ce ai mâncat de prânz te vei trezi cu o senzație neplăcută de balonare și crampe intestinale dureroase. Este mult mai potrivit să tragi un pui de somn scurt (15-30 de minute) la câteva ore după ce ai mâncat. 


4. Nu face duș!

Când faci duș, corpul tău trebuie să se adapteze la o temperatură nouă, astfel că circulația sângelui va fi stimulată către straturile exterioare ale pielii. Astfel va rămâne mai puțin sânge pentru funcționarea sistemului digestiv, iar acest lucru poate să cauzeze probleme și să încetinească foarte mult digestia. 


5. Nu bea ceai!

Multe persoane apelează la o ceașcă de ceai din plante medicinale imediat după masă, însă acesta este un obicei greșit care poate perturba serios procesul de digestie. Evită să bei apă, ceai sau cafea după ce ai mâncat, deoarece diluezi sucurile gastrice și acest lucru încetinește digestia.
De asemenea, taninul din ceai scade absorbția fierului și poate conduce la probleme digestive deranjante. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod