Migdalele, broccoli și avocado nu fac parte din dieta vegană. Iată de ce!

Veganii evită produsele de origine animală. În cazul persoanelor vegane stricte, aceste lucru înseamnă evitarea unor produse precum mierea, din cauza exploatării albinelor. Iar această percepție se aplică și în cazul altor alimente.
Veganii ar trebui să evite, de asemenea, legume precum avocado, care implică exploatarea albinelor pentru producția lor. În plus, nici migdalele sau broccoli nu fac parte din dieta vegană. Iată de ce!

Care este motivul pentru care migdalele, broccoli și avocado nu pot fi incluse în dieta vegană?


Migdalele, kiwi, broccoli, avocado, pepenele galben nu ar trebui incluse în dieta veganilor. Agricultura comercială a acestor alimente, cel puțin în unele părți ale lumii, implică adesea migrația albinelor. În locuri precum California, nu există suficiente albine locale sau alte insecte care să polenizeze livezile masive de migdale. Stupii de albine sunt transportați în camioane mari între ferme - pot merge de la livezi de migdale într-o parte a țării la livezi de avocado într-o altă parte a țării și, mai târziu, pe câmpurile de floarea-soarelui.
Ar trebui veganii să renunțe la aceste alimente?

Descoperirea că avocado nu ar trebui inclus în dieta veganilor pare a fi o reducere a argumentului etic vegan. Unii oameni ar putea evidența acest lucru și susține că cei care sunt vegani și consumă avocado, migdale sau alte alimente de pe lista de mai sus sunt ipocriți. În mod alternativ, această veste i-ar putea face pe unii să creadă că este imposibil să aibă o dietă cu adevărat vegană și astfel să renunțe. 

Cu toate acestea, în apărarea veganilor, aceasta este o problemă doar pentru anumite legume care sunt produse comercial pe scară largă și care depind de apicultura migratoare. În țări precum Marea Britanie, această practică este mai rar întâlnită. Dovleacul ghindă produs local ar fi perfect pentru vegani, deși nu poți garanta niciodată că o albină dintr-un stup nu a polenizat o recoltă, în timp ce fructele de avocado, migdalele și laptele de migdale care provin din California ar putea reprezenta o problemă.

Un alt răspuns ar putea depinde de părerea cuiva cu privire la statutul moral al insectelor.
Apicultura comercială poate răni sau ucide albinele. Transportul albinelor pentru a poleniza culturile pare să afecteze sănătatea și durata de viață a acestora. Dar unii se întreabă dacă albinele sunt capabile să sufere în același fel ca animalele, în timp ce alții se întreabă dacă albinele sunt conștiente de sine și dacă au dorința de a continua să trăiască. Dacă nu, unii filozofi susțin că acestea nu vor fi rănite atunci când mor.

Apicultura comercială reprezintă o problemă sau nu în funcție de rațiunea ta etică pentru dieta vegană. Unii vegani au o justificare - vor să evite să acționeze imoral prin dieta lor, vor să nu folosească o altă ființă ca mijloc de atingere a unui scop. Sau pot avea o viziune bazată pe drepturi, potrivit căreia animalele (inclusiv albinele) au drepturi.
Orice încălcare a acestor drepturi este greșită și nu este permisă utilizarea albinelor ca sclavi din punct de vedere etic.

Alți vegani aleg să nu mănânce carne sau alte produse de origine animală din motive consecvente - doresc să reducă la minimum suferința și uciderea animalelor. Acest argument etic s-ar putea aplica și în cazul albinelor migratoare. În timp ce suferința înregistrată de o albină este probabil mică, acest lucru ar putea fi amplificat de numărul foarte mare de insecte afectate - 31 de miliarde de albine din livezile de migdale californiene. Un vegan care alege să mănânce migdale sau avocado nu reduce suferința animalelor.

Cu toate acestea, un raționament etic diferit care ar putea sta la baza unei decizii de a deveni vegan este dorința de a reduce suferința și uciderea animalelor, precum și impactul asupra mediului implicat în producția alimentară.
Apicultura comercială are, de asemenea, efecte negative asupra mediului, de exemplu prin răspândirea bolilor și a efectelor negative asupra populațiilor native de albine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod