Par de pe altă planetă! 6 alimente care sunt în vogă pe Instagram



4. Bile cu apă

Aceste bile cu apă făcute din material comestibil arată într-adevăr de pe altă planetă, însă scopul pentru care au fost dezvoltate este unul foarte bun. Pentru a evita folosirea plasticului, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o capsulă din extract de alge marine pe care au umplut-o cu apă. Astfel te hidratezi şi nu mai este nevoie să reciclezi ambalajele. Spre seosebire de plastic, aceste bile sunt biodegradabile în 4-6 săptămâni, fără să aibă vreun efect negativ asupra mediului.
Aceste bile se numesc "Ooho!" şi au fost dezvoltate de Skipping Rocks Lab din Londra.


5. Toastul sirenă


Este un alt trend care face furori pe Instagram. Deşi arată rupt din basme, acest "mermaid toast" cum este numit în engleză nu este nimic altceva decât pâine prăjită unsă cu cremă de brânză la care s-au folosit spirulină, suc de sfeclă roşie sau turmeric pentru a-i conferi culoare.

Toată nebunia a început de la Adeline Waugh, un stilist alimentar care a postat pe contul său de Instagram fotografii cu pâine prăjită în toate culorile curcubeului.
Deşi la o primă vedere ai crede că ele conţin coloranţi sintetici, trebuie să ştii că toţi pigmenţii folosiţi sunt naturali, Adeline folosindu-se de spiruliă, turmeric, sfeclă roşie şi afine pentru a obţine aceste culori pastelate frumoase. 

Trendul "mermaid toast" a prins imediat pe Instagram! "Scopul meu este să apelez la alimente sănătoase cărora să le aduc un suflu nou şi să le fac mai apetisante şi pline de culoare", a declarat Adeline Waugh pentru revista Vogue.



6. Tăiţeii unicorn


Tăițeii unicorn sau Unicorn noodles, cum li se spune în engleză, sunt considerați cel mai colorat și mai sănătos trend alimentar din ultima vreme. Au fost lansați și consacrați de blogul The Indigo Kitchen. Ei sunt coloraţi folosind doar pigmenţii din ingrediente naturale precum varza roşie, iar în contact cu sucul de lămâie îşi schimbă culoarea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod