Rețete de desert cu mai puțin de 200 de calorii

Nu trebuie să renunți complet la desert dacă vrei să ai un meniu sănătos. Descoperă rețete gustoase cu foarte puține calorii.
Simpla idee de desert te duce cu gândul la un număr mai mare la haine sau la rotunjimi inestetice? Deserturile nu sunt toate la fel, iar dacă au ingredientele potrivite nu vor deveni obstacole în drumul tău spre o siluetă armonioasă. Nu trebuie să te temi de dulciuri, ci să înveți să eviți variantele hipercalorice din magazine sau de la restaurant. Nu este deloc complicat să-ți prepari chiar tu rețete dulci savuroase, cu mult mai puține calorii, dar la fel de aromate. 

 
Iată câteva rețete de desert care nu te vor face să regreți când te uiți în oglindă:

 
1. Mere coapte aromate

 Ingrediente: 

- 4 mere de mărime medie, fără cotor;
- 1 lingură de zahăr;
- ¼ linguriță de scorțișoară;
- o cutie de Pepsi Wild Cherry (fără zahăr).
 
Cum se prepară:
 
Așază merele într-o oală de dimensiuni medii, toarnă Pepsi peste ele, adaugă zahărul și scorțișoara, apoi dă la cuptor la foc mediu timp de 40 de minute. Servește noua variantă de mere coapte cu o lingură de frișcă dietetică.
Este varianta ideală dacă știi deja că merele sunt un desert de regim, însă te-ai plictisit de rețeta clasică. Încearcă acest tip de mere coapte pentru a uita că ești la dietă și a savura un gust senzațional. Un măr copt are 104 calorii, astfel încât îți va fi ușor să respecți totalul de calorii pe care ți l-ai propus pentru ziua respectivă.

 
2. Acadele înghețate din struguri

Dacă nu ai mâncat struguri înghețați până acum trebuie neapărat să încerci această rețetă. Are foarte puține calorii, dar îți va schimba complet părerea despre aroma strugurilor.
 
Ingrediente:
 
- 150ml de iaurt grecesc simplu;
- 1 linguriță de zahăr brun;
- 400g de struguri fără sâmburi, albi sau roze;
- ¼ linguriță de extract de vanilie;
- scobitori.
 
Cum se prepară:
 
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Separat, amestecă într-un bol iaurtul grecesc, zahărul și extractul de vanilie.
Înfige o scobitoare în fiecare boabă de strugure, apoi trece-o prin acest amestec, rotind-o pentru a crea un strat uniform. Pune boabele în tavă, cu scobitorile în sus, lăsând 5 cm între boabe. Pune la congelator timp de o oră, apoi savurează varianta sănătoasă de acadele. 10 boabe de struguri înghețate cu iaurtul grecesc au numai 70 de calorii, iar tu vei fi mereu în formă chiar dacă vrei să mănânci ceva dulce.

 
3. Căpșuni umplute cu ciocolată rasă

Vrei un desert pe bază de fructe dar cu un gust cremos și intens? Este foarte simplu să-l obții, fără să consumi mai mult de 100 de calorii.
 
Ingrediente:
 
- 5 căpșuni mari;
- 2 linguri de brânza Ricotta sau brânză dietetică;
- ½ linguriță de zahăr brun;
- 2 picături de extract de vanilie.
 
Cum se prepară:
 
Taie codițele căpșunilor și îndepărtează jumătate din miez, folosind o linguriță. Separat, amestecă brânza, zahărul și extractul de vanilie.
Umple căpșunile cu amestecul preparat și servește presărat cu ciocolată neagră rasă. Acest desert conține 96,5 calorii și 3,5g de grăsimi. Vei dori să-l savurezi cât mai des!

 
4. Mini-tarte Snickers

Nu ai nevoie decât de 2 ingrediente pentru a pregăti acest desert deosebit, care te face să uiți de tentațiile hipercalorice.
 
Ingrediente:
 
- 1 baton Snickers;
- 10 mini tarte, gata de umplut.
 
Cum se prepară:
 
Taie batonul de Snickers în două, pe lung. După aceea, împarte fiecare jumătate în 5 bucăți egale. Pune fiecare bucată într-o coajă de tartă și dă la cuptor, timp de 10 minute, până când bucățile de Snickers se topesc. Lasă-le să se răcească, apoi savurează tartele cu aromă de alune și ciocolată. 2 mini-tarte preparate astfel vor avea 151 calorii, 4g de grăsimi și 13g de carbohidrați.

 
5. Brioșe aromate

În momentele în care simți că nu vei rezista în fața prăjiturilor sau bomboanelor, folosește această rețetă rapidă pentru a te menține în formă și a continua să elimini celulita, chiar dacă guști ceva dulce.
 
Ingrediente:
 
- 75g de făină de secară;
- 300g de miez de dovleac;
- 1 lingură esență de caramel.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă bine făina cu miezul de dovleac și esența de caramel, până când obții un aluat uniform. Împarte aluatul în mod egal într-o tavă cu forme de brioșe.
Lasă la copt timp de 20 de minute, folosind o scobitoare pentru a verifica dacă s-au copt. Servește presărat cu pudră de ghimbir pentru o aromă intensă, specifică toamnei. O brioșă are 197 de calorii și 4g de grăsimi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod