Te-ai plictisit de supa de roșii? 3 variante cu ingrediente diferite de combinația clasică

Îți place supa de roșii dar nu vrei să ai parte mereu de același gust? Nu ai de ce să renunți la preparatul tău favorit, ci poți varia ingredientele suplimentare pentru a obține un gust diferit de fiecare dată. Află ce-ți propun maeștrii bucătari.
Supa de roșii este ideală atât la masa de prânz, cât și seara, dacă îți dorești o cină ușoară. Dacă până acum ți se părea că rețeta este una fixă, care nu implică deloc creativitate, să știi că au apărut foarte multe variante pentru a modifica gustul de bază. Nu este deloc complicat să schimbi aroma obișnuită dacă adaugi ingredientele recomandate de specialiștii în arta culinară.

  
Iată ce rețete trebuie să încerci și tu data viitoare când vrei să faci o supă de roșii:

 
1. Supă de roșii cu macaroane 

Ingrediente:
- ½ cană de macaroane;
- 2 roșii medii;
- o lingură de unt moale;
- 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 5 căni de zeamă de legume;
- 4 linguri de pastă de roșii;
- ¼ linguriță de piper negru;
- 8-10 frunze de busuioc;
- ¼ linguriță de sare de mare.
 
Cum se prepară:
Pregătește macaroanele potrivit instrucțiunilor de pe pachet, iar la final clătește-le cu apă rece și păstrează-le în strecurătoare.
Taie roșiile cubulețe, toacă și ceapa. Încălzește untul într-o tigaie mare, pune roșiile și ceapa, lasă 5-8 minute la foc mic, apoi adaugă usturoiul și mai lasă 2 minute.
După aceea pune supa de legume, sarea și piperul, dă în clocot amestecul și apoi lasă 3-4 minute la foc mic. Înainte de a servi supa adaugă macaroanele și decorează cu frunze de busuioc.

 
2. Supă de roșii cu fenicul și coriandru

Ingrediente:
- 6 roșii medii;
- 100g de semințe de fenicul;
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- o ceapă roșie medie;
- 10 frunze de coriandru verde;
- o linguriță de coriandru uscat;
- ¼ linguriță de sare Kosher.
 
Cum se prepară:
Toacă mărunt roșiile și ceapa. Rumenește la tigaie ceapa, usturoiul și piperul, cu o lingură de ulei de măsline. Lasă 2-3 minute, apoi adaugă și roșiile. Dă focul mic și lasă 12-15 minute, până când se pătrund foarte bine.
Pune semințele de fenicul în tifon, leagă-le bine și așează-le în centrul tigăii. Acoperă cu un capac și lasă 3-4 minute pentru a armoniza aromele. Adaugă 3-4 căni de apă și sarea. După ce ai lăsat să fiarbă 3-5 minute scoate semințele de fenicul. Adaugă coriandrul verde tocat și pe cel uscat și restul de ulei de măsline, amestecă bine, apoi servește supa.

 
3. Supă de roșii cu morcovi și nucă de cocos

Ingrediente:
- 1½ cană de roșii tăiate cubulețe;
- o cană de miez de nucă de cocos neîndulcit;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 5-6 căței de usturoi;
- o ceapă medie, tăiată solzi;
- ½ cană de felii de morcov;
- 2 frunze de dafin;
- un ardei iute mic, curățat și tocat fin;
- 3 căni de supă de legume;
- 2 linguri de smântână;
- ¼ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper negru.
 
Cum se prepară:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adaugă usturoiul, morcovii, frunzele de dafin și miezul de nucă de cocos.
Rumenește-le timp de 2-3 minute, apoi adaugă ardeiul iute. Într-o tigaie separată pune roșiile tocate, sarea și piperul. Lasă-le să se rumenească 3 minute, iar după aceea pune 2 căni de supă de legume. Pune capacul și lasă la foc mediu 10-12 minute. Mixează la blender cu încă o cană de supă de legume. Amestecă pasta obținută cu restul ingredientelor, adaugă smântâna și servește.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod