Cum să te bucuri de momentele în care îți gătești?


Gătitul pentru o singură persoană are o reputație nemeritată, fiind considerat a fi o activitate tristă. Însă există câteva lucruri care te ajută să te bucuri de momentele în care îți gătești. Iată care sunt acestea!

De ce ar trebui să te bucuri de momentele în care îți gătești?


Trebuie să mănânci. Iar o simplă schimbare a modului în care vezi activitatea poate transforma simplul act de autoconservare în ceva cu adevărat distractiv. Mai întâi, trebuie să te relaxezi. Trebuie să îți dai voie să și comanzi mâncare, să greșești o rețetă sau să mănânci în oraș. Atunci când îți gătești, nu te vede nimeni. Înseamnă că poți avea un preparat care să nu fie neapărat perfect pentru o poză de Instagram, dar care să conțină combinații de arome. Poți încerca rețete dificile, pe care nu știi sigur dacă le vei scoate la capăt. Odată ce accepți că poți da greș, poți să te distrezi. 

Învață ce înseamnă satisfacția pentru tine


Nu toată lumea se satură de la aceleași cantități sau tipuri de alimente. Unii oameni sunt satisfăcuți de cantitatea de mâncare, în timp ce alții preferă gustul mai intens, în cantități mai mici.
Iar unele persoane preferă varietatea. Dă-ți seama în care categorie te încadrezi, după care ar trebui să faci cumpărăturile alimentare în funcție de acest lucru.

Nu pune prea multă presiune pe propria persoană


Dacă gătitul reprezintă o activitate dificilă pentru tine, atunci nu găti. Poate că poți face un preparat o dată pe săptămână. Este perfect normal. Asigură-te că ai mereu în congelator preparate care pot fi gătite fără prea multă bătaie de cap sau comandă mâncare. Cu cât este mai plăcut procesul gătitului, cu atât este mai probabil să îl faci mai des. Nu te judeca prea aspru pentru acele zile în care simți că nu poți găti o masă de la zero.

Citește cărți de bucate


Deși poți găti nenumărate rețete pe Internet, poți apela și la o carte de bucate fizică. Descoperirea cărții perfecte poate să îți facă chef de gătit.
Poți vedea ce carte folosește stilul preferat de tine în bucătărie, după care poți face rețete de acolo, dar poți improviza și inventa oricând în bucătărie. Deși există rețete pentru o singură porție, având în vedere că ai frigider și congelator, poți să alegi o rețetă pentru mai multe porții. În acest fel, nu vei fi nevoită să gătești în fiecare zi dacă nu ai timp. 

Bucură-te de libertate în bucătărie


Când ești singură în bucătărie, este perfect. Nu te bate nimeni la cap, nu ți se spune ce să faci. Adevărul este că mulți oameni au preferințe alimentare, sensibilități și diete care s-ar putea să nu se potrivească cu gusturile tale. Când gătești pentru tine, preparatul final va arăta și va conține tot ce îți dorești.
De asemenea, când gătești doar pentru tine, poți investi puțin mai mult în calitatea alimentelor. Este mai scump să gătești creveți pentru 3-4 persoane.

Poate că îți place să fii singură în bucătărie când gătești, dar îți place să mănânci alături de familie și prieteni. Poți discuta cu oamenii despre rețete și gătit, chiar dacă nu mănânci cu ei. În acest fel, poți face tot felul de descoperiri culinare. 

Ți s-a părut vreodată că gătești mai bine atunci când gătești și pentru alte persoane, nu doar pentru tine? Acest lucru poate fi parțial adevărat, pentru că s-ar putea să îți facă plăcere să împărtășești ceea ce ai gătit și pentru că te străduiești ca aranjarea în farfurie să fie impresionantă.
Când gătești pentru cineva, faci un act de iubire. Nu există niciun motiv pentru care să nu îndrepți acea dragoste către propria persoană. Desigur, nu fiecare preparat trebuie să fie o scrisoare de dragoste comestibilă.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod