Preparate culinare gustoase si sarace in calorii

Slăbit rapid. Preparate culinare gustoase și sărace în calorii

Silueta perfectă este un deziderat atât pentru femei, cât și pentru bărbați, mai ales în perioada concediilor de vară. Pentru a-și atinge țelul, mulți fac eforturi și renunță la preparatele culinare preferate, fără să știe însă cât de potrivite sunt alegerile lor.
Un dicton celebru spune că ”abdomenul se face în bucătărie”. Tocmai din acest motiv, specialiștii în nutriție precizează, în cadrul fiecărei ședințe, că mâncarea are cel mai important rol în lupta cu kilogramele în plus. Întrucât aceasta are un impact mult mai mare asupra greutății decât exercițiile fizice, pentru a întoarce acul cântarului în direcţia dorită, trebuie ingerate mai puține calorii decât cele consumate. Iată o listă cu preparate culinare sărace în calorii, dar bogate în vitamine, ideale pentru a obține un trup de invidiat la plajă, recomandată de specialiștii foodpanda:

Atunci când vor să slăbească rapid, mulți români renunță la mâncărurile gătite și se concentrează doar pe salate cu legume crude și carne slabă friptă.
Însă, există numeroase sortimente culinare preparate termic o perioadă mai îndelungată, dar cu aport caloric redus, numai bune pentru gurmanzii care vor să slăbească.

Supa de roșii

Supa de roșii este ideală în zilele toride de vară, pentru că poate fi mâncată și rece. În plus, cu ajutorul ei se slăbeşte rapid şi se elimină toxinele acumulate în corp, dar se asigură și necesarul de vitamine şi minerale cu mai puțin de 100 de calorii la o porție de 300 g.

Spanacul

Spanacul ajută la întărirea musculaturii, scade retenția apei în organism, redă fermitatea pielii, detoxifică organismul și topește rapid țesutul adipos, fiind un aliat de nădejde în curele de slăbire. Acesta are 26 de calorii la 100 g.
Pentru cei care nu se pot acomoda cu gustul lui în stare crudă, mâncarea de spanac reprezintă o alternativă apetisantă, cu circa 40 de calorii la 100 g. Pentru un plus de gust și un aport proteic cu conținut redus de grăsimi, poate fi garnisit cu un ou românesc fiert în apă, care are doar 80 de calorii.

Salata orientală

Salata orientală este un preparat versatil, care poate fi modificat după gustul fiecăruia. În plus, cu mai puțin de 100 de calorii la 100 g, acest preparat asigură un aport consistent atât de proteine și lipide, cât și de fibre și carbohidrați, nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului.

Supele de legume

Pe lângă salate și preparatele cu legume, supele sunt aliatul perfect pentru dietă. Acestea au numeroase vitamine, dar sunt sărace în calorii, datorită modului de preparare.
Printre preparatele de acest gen care au circa 100 de calorii la porția de 300 g se numără și supa de găluște sau cea de legume.

Ficățeii înăbușiți

Cei care nu pot renunța la carne, dar vor să slăbească înainte de a ajunge la plajă, pot opta pentru ficăței picanți de pui înăbușiți, cu legume și ardei iute. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod