Cele mai bune destinații pentru un city break: Surpriza de pe primul loc

Renunță la Londra, Roma, Bercelona și Paris și alege unul dintre aceste orașe pentru un city break de neuitat! Cea mai recomandată destinație e o surpriză frumoasă!
Când cauți un oraș pentru un city break, de obicei îți vin în minte eternele destinații de lux: Londra, Roma, Paris, Barcelona, Veneția, Amsterdam, Florența.

Dar nu-i musai să urmezi șabloanele care îi fac pe toți să se înghesuie în aceste locuri pentru baghetele crocante, vinul delicios și pozele în Turnul Eiffel, cu Big Ben în spate sau într-o gondolă! Există în Europa câteva destinații splendide, mai puțin aglomerate și foarte primitoare, în care vei descoperi o mulțime de locuri încântătoare, ideale pentru o escapadă de un weekend.


Un sondaj de opinie realizat de asociația britanică a consumatorilor "Which?" înregistrat câteva rezultate neașteptate. În topul celor mai bune destinații europene pentru un city break, pe primul loc s-a clasat un oraș din Polonia: Cracovia. Și asta pentru a treia oară consecutiv, ceea ce spune multe.

"Which?" a desemnat cele mai bune și cele mai proaste destinații pentru un city break pe baza punctajului întocmit de voturile a aproape 5.000 de britanici. Aceștia au avut de ales dintr-o listă de 43 de orașe, în funcție de diferite criterii: de la cazare, prețuri și shopping, până la obiective turistice, mâncare și băutură.
În fond, niciun oraș, oricât ar fi el de frumos, nu merită vizitat dacă la sfârșitul sejurului rămâi fără bani și ajungi să rabzi de foame.

Cracovia ocupă primul loc în preferințele britanicilor pentru un city break, cu un rating de 93% și 5 stele la raportul preț-calitate. Este singurul oraș care a obținut maximum de stele la această categorie. Rezultatul a fost influențat de faptul că prețul mediu al unei camere de hotel în Cracovia este de 69 de euro pe noapte, iar o bere costă în jur de 2,31 euro.

Însă al doilea oraș ca mărime din Polonia oferă, de fapt, mai mult decât un excelent raport preț-calitate: Cracovia te îmbie cu multe piețe tradiționale, Castelul Wawel, cladirea Sukiennice, Biserica Sfânta Maria, Turnul Primăriei, Poarta Florian și Palatul Biskupow Krakowskich.

La mică distanță, pe locul doi s-a clasat capitala Andaluziei, Sevilla, urmată de un alt oraș superb din Spania, Valencia.

Cei de la "Which?" te ajută să-ți faci o idee și despre destinațiile pe care e bine să le eviți.
"Codașele clasamentului" sunt: Valletta - 78%, Koln - 77%, Dublin - 77%, Dubrovnik - 76%, Napoli - 75%, Palma de Mallorca - 75%, Reykjavik - 74%, Bruxelles - 73%, Milano - 73% și Alicante - 72%.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod