Cele mai frumoase 10 orașe medievale din lume



6. Bruges, Belgia

Zona medievală a orașului păstrează câteva monumente remarcabile: Biserica Sfintei Fecioare, de exemplu, este una dintre cele mai înalte clădiri de cărămidă din lume. Turiștii adoră să facă plimbări romantice cu barca pe canalele orașului, aceasta fiind și cea mai bună modalitate de a-l vizita.


7. Trakai, Lituania


Orașul deține un castel-insulă fabulos, situat în mijlocul unui lac. Palatul Regal, construit în Evul Mediu, a servit drept capitală a ducatului.
În prezent găzduiește un muzeu care adăpostește o colecție vastă de obiecte datând din perioada medievală.


8. York, Marea Britanie


Deși de-a lungul timpului multe dintre clădirile medievale au fost distruse, orașul York este arhi-cunoscut pentru bisericile medievale și pentru Micklegate – zidurile exterioare ale orașului, construite în Evul Mediu. Pe aceste ziduri erau expuse capetele celor ghilotinați pentru a servi drept exemplu și avertisment celor care se gândeau să încalce legile.


9. Ghardaia, Algeria


Situat în deșertul Sahara, orașul, care a fost inclus în patrimoniul universal, păstrează în condiții excepționale arhitectura medievală. Orașul fortificat, situat în vale, a fost întemeiat în secolul al XI-lea și păstrează foarte multe influențe istorice, culturale și arhitecturale de la începutul Evului Mediu.


10. Mistras, Grecia


Unul dintre orașele cele mai importante ale Imperiului Bizantin, Mistras păstrează o sumedenie de clădiri care impresionează prin arhitectura lor. Influențele sunt multiple, pornind de la Imperiul Roman până la cel Bizantin, cu tușe venețiene și turcești.
Ruinele medievale pe care le poţi admira astăzi, învăluite de un peisaj natural superb, fac parte din patrimoniul UNESCO.
3 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod