Cele mai frumoase obiective turistice din Viena

Capitala Austriei atrage foarte mulți vizitatori datorită istoriei, colecțiilor de artă, palatelor impunătoare și culturii muzicale de excepție. Descoperă principalele obiective turistice din Viena într-o atmosferă cosmopolită, marcată de farmec și eleganță.
Arhitectura unică, cafenelele unde poți gusta prăjituri delicioase sau expozițiile de artă organizate în Viena te vor captiva. Indiferent dacă vei petrece câteva zile sau o perioadă mai îndelungată în acest oraș fascinant cu siguranță vei găsi activități interesante care te vor face să te integrezi în atmosfera aparte care te înconjoară.

 
Iată ce obiective turistice din Viena trebuie să vizitezi:

 
1. Hofburg

Palatul Hofburg a fost locul din care s-a condus Imperiul Habsburgic timp de peste 6 secole, precum și reședința oficială a conducătorilor Austriei. Clădirile din acest complex reflectă diferite stiluri arhitecturale și vei putea admira detalii gotice, renascentiste, ale stilului baroc sau Rococo. Poți vizita 18 grupuri de clădiri, 19 curți interioare și 2.600 de camere. Cele mai importante atracții sunt apartamentele imperiale, Muzeul Sisi și colecția de argint imperial. De asemenea, trezoreria cuprinde o colecție de relicve ale Imperiului Roman.

 
2. Palatul Schonbrunn și grădinile lui

Acest palat a fost construit în secolul al XVIII-lea și este renumit pentru arhitectura fascinantă, dar și datorită frumuseții grădinilor care îl înconjoară. Palatul Schonbrunn are peste 1441 de camere, dintre care nu trebuie să ratezi apartamentele Împărătesei Maria Tereza sau camera din lemn de nuc a Împăratului Franz Joseph.
Parcul Schonbrunn se află sub protecția UNESCO și îți oferă un decor baroc, care include și un labirint. Dacă îl vizitezi cu familia trebuie să mergi și la Muzeul Copiilor unde cei mici vor avea ocazia să devină prinți și prințese timp de câteva ore.

 
3. Catedrala Sf. Ștefan

Din multitudinea de obiective turistice din Viena această catedrală este cel mai important edificiu construit în stil gotic. Se află în centrul istoric al orașului. Nu rata drumul de 343 de trepte până la camera din vârf care îți va oferi o priveliște impresionantă. De asemenea, vizitează Turnul de Nord în care se regăsește Clopotul Sf. Ștefan denumit Pummerin, catacombele catedralei și trezoreria care găzduiește numeroase artefacte.

 
4. Școala spaniolă de echitație

A fost înființată în timpul domniei Împăratului Maximilian al II-lea și este renumită pentru eleganța cailor lipițani. Nu rata spectacolele care atrag foarte mulți turiști și cumpără biletele în avans pentru că se epuizează rapid.

 
5. Palatul Belvedere

Este un somptuos palat baroc, care adăpostește colecții de artă impresionante. Se compune din Palatul de Sus (Oberes) și Palatul de Jos (Unteres).
Vei putea vizita Sala de Marmură, vei observa statui, sculpturi, picturi și opere de artă pe tavanul tuturor camerelor. Trebuie să vizitezi și Palatul de Iarnă, Oranjeria, grajdurile, grădinile și fântânile care creează un traseu mirific între cele două părți ale Palatului Belvedere.

 
6. Opera de Stat din Viena

Wiener Staatsoper este un teatru de mari dimensiuni, cu un decor excepțional, care a găzduit cei mai cunoscuți compozitori, dirijori, dansatori și soliști din toată lumea. Se organizează cel puțin 300 de spectacole la nivel de an, iar pasiunea pentru muzică datează din 1625, când a avut loc primul spectacol de operă din Viena. Clădirea din prezent a fost construită în 1869 și are un stil arhitectural renascentist. Trebuie neapărat să vizitezi Foișorul Schwind (cunoscut pentru reprezentațiile deosebite și picturile unice) și Camera Ceaiului (cu tapiserii care te vor uimi). Opera de Stat din Viena găzduiește și Orchestra Filarmonică a orașului.

 
7. Cripta Imperială și Biserica Capucinilor

Cripta se află sub Biserica Capucinilor, fiind locul de veci pentru toți membrii familiei imperiale Habsburg. Sarcofagele sunt așezate în ordine cronologică, astfel încât se poate urmări evoluția detaliilor de stil, precum și diferitele scene din viața împăraților.

 
8. Demel

Fondată în 1786, Demel este cea mai veche cafenea și patiserie din Viena și va fi o experiență memorabilă din punct de vedere al gustului. Numele ei oficial este Hofzuckerbäckerei Demel, dar va fi mai ușor să folosești denumirea prescurtată pentru a o localiza.
Vei putea servi prăjituri și praline realizate după rețete tradiționale și precis nu vei uita nici uniforma chelnerițelor care poartă rochii negre cu guler din dantelă și se adresează clienților în mod formal, la fel ca și acum câteva secole. Printre prăjituri vei regăsi creaturi mitologice sau personaje istorice.

 
9. Teatrul Național

Este o clădire superbă care găzduiește numeroase concerte în limba germană. După incendiul devastator din 1945, teatrul și-a redeschis porțile în 1955 și a devenit impunător, fiind cel mai important teatru din Austria. În afară de calitatea spectacolelor te poți delecta și cu decorul baroc, scara realizată de Gustav și Ernst Klimt și sculpturile de pe exteriorul clădirii.

 
10. Karlskirche

Dedicată Sf. Bartolomeu, această biserică a fost construită în 1737 și este cea mai importantă clădire religioasă în stil baroc din Viena. Are un dom magnific de 72m și este cunoscută pentru cei doi Piloni Triumfali, cu o înălțime de 33m.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
5 Noiembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod