Cum arată trenul imperial care străbate regiunea arctică a Rusiei: Călătoria de lux de la Sankt Petersburg la Oslo durează 11 zile

Cu 91 de turiști din 7 țări la bord, trenul imperial traversează în 11 zile regiunea din nordul extrem al Rusiei.
Primul tren turistic din Rusia care străbate nordul Siberiei și ajunge în capitala Norvegiei, Oslo, a pornit la drum miercuri, 5 iunie, cu 91 de pasageri la bord. Trenul, al cărui nume german "Zarengold" înseamnă "Aurul țarilor", are zece vagoane, din care două sunt vagoane-restaurant în care chefi ruși special pregătiți în Elveția prepară cele mai fine meniuri pentru turiști.

"Regiunea arctică fascinează pe oricine"
, a declarat Nurlan Mukash, directorul executiv al companiei germane Lernidee Erlebnisreisen, operatorul care organizează acest eveniment.
"Această destinație a fost acoperită de agențiile turistice, dar nu și în Rusia", a explicat acesta.

Trenul arctic va opri în șase orașe. Mai întâi, pasagerii vor vizita Petrozavodsk, unde vor putea explora Kizhi, o insulă pitorească de pe lacul Onega, transformată într-un muzeu în aer liber, cu 80 de structuri istorice din lemn, incluzând și castelul Kizhi, inclus în patrimoniul UNESCO.

Următoarea oprire este Kem, oraș istoric situat la vărsarea râului cu același nume în Marea Albă, unde călătorii vor putea vizita mănăstirile vechi și capelele de pe Insulele Solovetski, acolo unde a fost construit primul gulag sovietic.

A treia oprire este la Murmansk, cel mai mare oraș de la Cercul Arctic.
Ultima destinație din Rusia va fi satul Nikel, din regiunea Murmansk, apoi trenul trece granița în Norvegia.

În Kirkenes, unii dintre pasageri coboară din tren și urcă pe vapoarele de croazieră, continuându-și călătoria prin fiordurile Norvegiei, alții vor zbura spre Svalbard, la Cercul Polar, iar alții merg mai departe cu trenul spre Oslo, relatează Daily Mail.

Întreaga călătorie durează 11 zile și le permite pasagerilor să descopere zone greu accesibile cu alte mijloace de transport.
Cei 91 de turiști care au pornit la drum cu trenul imperial provin din șapte țări, printre care Statele Unite, Germania, Norvegia și Rusia.

Nurlan Mukash a declarat că speră ca pe viitor acest tren să circule mai des, adăugând că anul viitor Zarengold va face de două ori pe an traseul arctic, iar în 2021 de patru ori.



Foto: Hepta, Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod