Cum construiau romanii ceva care să dureze: Acest spa din Algeria e folosit și după 2.000 de ani

Nimic nu este etern, dar când construiești ceva, ar fi bine să reziste cât mai mult. Oare câte dintre realizările arhitecturale din zilele noastre vor mai fi în picioare peste 2.000 de ani? Greu de spus, dar istoria ne arată că lucrurile bine făcute rezistă la trecerea timpului.
Situat între colinele acoperite cu pini, cedri și stejari de la poalele Munților Aurès, din nordul Algeriei, orașul El Hamma se mândrește cu o bijuterie moștenită din vremea ocupației romane - o baie comună care este funcțională și astăzi, după 2.000 de ani. Încadrată ca moștenire istorică protejată, baia numită Hammam Essalihine este renumită pentru beneficiile sale terapeutice este o atracție nu numai pentru localnici, ci și pentru turiștii din întreaga lume, scrie Bored Panda.

Aerul tare al munților (stațiunea e situată la 1.500 de metri deasupra nivelului mării), combinat cu arhitectura și virtuțile terapeutice ale apei atrag aproape 700.000 de vizitatori în fiecare an.
Cu o temperatură medie de 70 de grade Celsius și bogată în minerale, apa de la Hammam Essalhine este cunoscută pentru puritatea sa, fiind recomandată pentru tratarea afecțiunilor reumatice, afecțiunilor dermatologice și respiratorii.

Ca orice spa respectabil, Hammam Essalhine are specialiști care oferă servicii de relaxare, masaj și sesiuni de hidroterapie. Baia romană are două bazine, una rectangulară pentru bărbați, cealaltă cu formă circulară pentru femei. Ambele au diametrul de opt metri și o adâncime de jumătate de metru.


Deși foarte populară, suferă însă din cauza lipsei infrastructurii, așa că nu este chiar ușor de ajuns acolo.

În mod remarcabil, după 2.000 de ani de cutremure, instabilitate politică și vicisitudini economice și războaie, băile romane sunt încă perfect funcționale și reprezintă o parte a culturii locale. În vechea cultură romană, băile jucau un rol foarte importante. Dacă în zilele noastre baia este un act intim, pe vremea romanilor era o activitate obișnuită.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod