De ce sunt japonezii atât de diferiți de restul lumii: Au făcut o stație de tren doar pentru admirarea peisajului

Japonia are o infrastructură și transport la superlativ. Ultima realizare a căilor ferate este o surpriză pentru întreaga lume.
O stație de tren fără intrare și ieșire, construită într-un loc pustiu. Ai zice că așa ceva poți vedea oricând în România și n-ar fi prea departe de realitate, numai că în Japonia nimic nu-i întâmplător. Chiar există o asemenea stație, însă aceasta a fost construită special pentru a se ajunge la ea doar cu trenul și doar pentru a admira râul Nishiki, cel mai lung din prefectura Yamaguchi, și munții din zonă. Exact: oamenii vin cu trenul aici, coboară și stau pe platforma metalică pentru a privi râul Nishiki.

Amplasată pe linia Nishikigawa Seiryu, stația Seiryu Miharashi Eki este accesibilă doar cu trenul din prefectura Yamaguchi.
Cei care coboară aici descoperă că nu există scări, rampe și nici automat de bilete, platforma fiind înconjurată cu un gard metalic, astfel încât nimeni să nu părăsească peronul. Este o platformă doar pentru staționare, unde oamenii coboară și admiră peisajul montan înainte de a urca din nou în tren pentru drumul de întoarcere.

Stația a fost inaugurată pe 17 martie anul acesta și a fost adăugată recent și pe Google Maps.

Noua destinație este un mod simplu și necostisitor de a aduce turiști în zonă fără a periclita specificul natural al locului.
Noua destinație este un mod simplu și necostisitor de a aduce turiști în zonă fără a periclita specificul natural al locului.  

Cu un relief predominant montan, prefectura Yamaguchi Prefecture are 7% din suprafață dedicată parcurilor naturale, relatează Bored Panda.

Stația pentru admirarea peisajului este un obiectiv turistic pentru trenurile speciale care circulă cu ocazia unor evenimente, de pildă trenul pentru degustări de sake, programat să circule între 31 martie și 1 aprilie.

Aceasta nu este prima stație feroviară cu regim special din Japonia, subliniază site-ul citat: stația Tsushimanomiya de pe insula Shikoku e deschisă doar de două ori pe an, cu ocazia festivalului de vară Tsushima Shrine.


Foto: Bored Panda
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod