Farmecul artei între ritmul modern și parfumul vremurilor de demult: cele mai frumoase obiective turistice în Torino

Deși s-a transformat într-un centru industrial în secolul al XX-lea, Torino este un oraș elegant, cu o grație inconfundabilă a aleilor și a piețelor marcate de clădirile cu arcade. Cu mult timp înainte de a fi sediul firmelor Fiat și Lancia, Torino a fost centrul dinastiei Savoy, care și-a dorit ca orașul să poată rivaliza cu Paris și Viena. Descoperă cele mai frumoase atracții turistice în Torino pentru următorul tău concediu.
Torino a fost prima capitală a Italiei, fiind și în prezent un centru cultural și economic important. Aflat în nord-vestul Italiei, Torino este capitala regiunii Piemont. Situat pe râul Po, orașul este încadrat de peisaje alpine impresionante și te duce cu gândul la nou și vechi, într-o combinație fascinantă de monumente istorice și activități moderne captivante. 
Cele mai frumoase obiective turistice în Torino îți vor dezvălui palatele dinastiei Savoy din secolul al XVII-lea, fundațiile romane ale orașului și poarta impresionantă care datează de pe vremea împăratului Augustus. 
În era modernă Torino a fost reconstruit și dezvoltarea orașului a fost puternic influențată de industria automobilistică. Avansul tehnologic nu a eliminat, însă, moștenirea istorică, iar orașul rămâne la fel de atractiv, cu sclipiri ale trecutului evidențiate în prezentul alert, care marchează succesul economic, dar menține o atmosferă aparte, care te învăluie de îndată ce pășești în interiorul orașului.

 
Iată care sunt cele mai frumoase atracții turistice în Torino:

 
1. Palazzo Reale

Palatul Regal din Torino este o clădire impunătoare construită în secolul al XVI-lea, care se află în centrul orașului și este un simbol al puterii de sute de ani. Fațada și detaliile arhitecturale ale ferestrelor îți dezvăluie măiestria din acele timpuri, iar interiorul camerelor este elegant, cu un stil desăvârșit.
Nu trebuie să retezi un tur al clădirii în cadrul căruia vei putea admira Sala Tronului și Galeria Daniel.

 
2. Palazzo Madama

Este o clădire extravagantă, cu aer istoric, care se află în Piazza Castello. Acest palat a fost construit în secolul I și a rezistat în timpul Imperiului Roman, fiind modificat de-a lungul timpului. Inițial a avut rolul unei fortărețe, devenind palat de-abia în secolul al XIII-lea. Fațada este marcată de coloane cu ornamente interesante și sculpturi uimitoare. În interiorul palatului poți admira scara decorată în mod creativ, precum și luxul sublim de pe holuri sau din camere.

 
3. Mole Antonelliana

Este probabil clădirea cea mai ușor de observat din tot orașul. Este vorba despre o biserică, care predomină peisajul cu o cupolă înaltă și a devenit simbolul orașului. A fost construită în 1889. Inițial a fost o sinagogă, iar în prezent este sediul Muzeului Național al Cinematografiei. Biserica este iluminată pe timp de noapte și nu trebuie să ratezi priveliștea pe care ți-o oferă. Poți lua liftul panoramic, care te va conduce într-o călătorie transparentă până în vârful cupolei de unde vei putea admira tot orașul.

 
4. Muzeul Egiptean

Este una dintre cele mai vizitate atracții din Torino, expoziția de mumii și artă egipteană fiind depășită numai de cea din Cairo. Dedicat comorilor arheologice și istorice, acest muzeu creează o atmosferă de vis, unde artefactele, sarcofagele, papirusurile, hieroglifele și obiectele din interiorul caselor de altădată te vor face să te întorci în timp. 

 
5. Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul

Numită și Domul din Torino, catedrala a fost construită pe ruinele altor 3 biserici în 1491 și este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul (San Giovanni Battista), patronul orașului Torino. Fațada este realizată din marmură albă, iar treptele din Piața Sfântul Ioan te invită să pășești înăuntru.
Vei descoperi fresce și opere de artă religioasă. De asemenea, poți urca în turnul catedralei pentru a privi de sus tot orașul învăluit în culorile și sunetele unice de azi și de altădată.

 
6. Giulgiul din Torino

Capela Sfântului Giulgiu este o structură adiacentă Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, construită între anii 1668 și 1694. Giulgiul din Torino poate fi admirat gratuit și este înconjurat de sticlă de protecție. Poți vizita și expoziția dedicată istoriei și misterului care învăluie acest artefact cunoscut în toată lumea.

 
7. Parco Valentino

Aflat pe malul Râului Po, parcul este un loc de relaxare ideal, preferat atât de localnici, cât și de vizitatori. A fost creat în 1856 și adăpostește Grădina Botanică din Torino, Castelul Valentino și un sat medieval. Mergi pe aleile pietruite pentru a descoperi tonurile de verde, sunetul apei și florile care îți conduc pașii spre trecut, într-un peisaj unde tot ce este modern pare un ecou al trecutului.

 
8. Poarta Palatină

Este cea mai bine conservată poartă din lume din secolul I, de pe vremea Imperiului Roman. În trecut această poartă impresionantă era punctul de acces spre interiorul orașului apărat de ziduri groase.
Poarta este încadrată de două turnuri cu detalii arhitecturale antice. În prezent este localizată într-un parc, fiind o destinație interesantă pentru o după-amiază în care te plimbi prin oraș.

 
9. Biserica San Lorenzo

Nu judeca această biserică numai după aspectul exterior pentru că vei rămâne uimit când descoperi cum arată interiorul. Biserica este o capodoperă în stil baroc realizată de Guarino Guarini. Privește în sus și vei avea parte de o surpriză. Biserica San Lorenzo este considerată una dintre cele mai deosebite biserici din lume datorită formei neobișnuite a domului. Posedă o simetrie perfectă, împărțită în 8 secțiuni, care captează lumina și dau impresia unui caleidoscop. Apropie-te și de altarul în stil baroc și te vei convinge încă o dată de măiestria artistului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
4 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod