Orașul celor o mie de turle te așteaptă: cele mai frumoase obiective turistice din Praga

O vizită în orașul care dăinuie de 1100 de ani îți va oferi un peisaj fascinant, în care domurile bisericilor, turnurile și arhitectura gotică, barocă, renascentistă sau Art Nouveau creează un contrast, dar și o fluiditate permanentă între ieri și azi. Cele mai frumoase obiective turistice din Praga îți vor transforma concediul într-o experiență unică, marcată de istorie, modernitate și creativitate.
Praga are unul dintre cele mai bine conservate centre istorice din Europa, în cadrul căruia aleile înguste ale Orașului Vechi îți conduc pașii spre piețe impresionante, marcate de clădiri care îți amintesc de alte vremuri. Dacă în urmă cu 30 de ani orașul era încă un mister pentru călători, cele mai frumoase obiective turistice din Praga au devenit foarte populare și atrag peste 4 milioane de vizitatori. Palatele, bisericile, parcurile, piațele, berea locală și deliciile culinare cu prețuri rezonabile transformă orașul într-o destinație ideală pentru o vacanță relaxantă pe cont propriu sau alături de cei dragi.

 
Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Praga:

 
1. Podul Carol

Face legătura dintre Orașul Vechi și Orașul Mic (Malá Strana) și datează de 600 de ani, fiind un reper definitoriu al orașului. 30 de statui în stil baroc marchează partea destinată pietonilor, unde vei găsi și muzicieni locali sau standuri cu opere de artă ori gustări apetisante. Podul Carol este aglomerat și singurul interval în care îl poți admira fără să fii înconjurat de trafic intens și multe persoane care au o destinație precisă este începutul zilei.
În zori, când lumina se întrepătrunde cu întunericul, iar luminile Castelului din Praga sunt încă aprinse vei avea o priveliște unică, pe care nu o vei uita prea curând. 

 
2. Piața din Centrul Vechi

Este de obicei plină de turiști și localnici și include clădiri cu detalii arhitecturale variate: romanești, gotice, baroce, rococo sau renascentiste. Turnurile gotice ale Catedralei Tyn creează un contrast de vis cu aerul baroc al bisericii Sf. Nicolae, în timp ce Primăria Orașului Vechi reprezintă o colecție de clădiri renascentiste sau gotice. Să nu te miri dacă vei observa mulți vizitatori mergând fascinați și studiind detaliile clădirilor din jur. Este ideal să iei o gustare la una dintre cafenelele din piață, în timp ce analizezi statuia lui Jan Huz, reformator și martir.

 
3. Castelul din Praga

Se află în cartierul Hradcany. Inițial a fost reședința regilor Boemiei, iar în prezent este locuința oficială a președintelui Cehiei și una dintre cele mai vizitate atracții. A fost construit în anul 870 cu rolul de fortăreață, suferind multiple modificări de-a lungul timpului. Zidurile castelului adăpostesc Catedrala Sf.
Vitus, Bazilica Sf. Gheorghe, Turnul de Pulbere, Aleea de Aur și vechiul Palat Regal. Este cel mai mare complex al unui castel din lume și va necesita un timp considerabil pentru a-l explora, dar nu vei avea timp să te plictisești. În plus, vei putea observa malurile râului Vltava și fundalul cu turle din zare.

 
4. Primăria Orașului Vechi

O vei găsi în inima orașului, principalul indiciu care te va ghida fiind mulțimile de turiști care se adună la baza turnului ei gotic, unde la fiecare oră între 9 și 23 cei 12 apostoli apar pe ceasul astronomic, dotat cu un panou special. Fiecare apariție nu va dura decât un moment, dar aplauzele apar instant și sporesc farmecul acestei clădiri care datează din 1338.
Ceasul astronomic care înfățișează „Mersul Apostolilor” a fost realizat în 1410 și arată ora locală, cea boemiană și pe cea babiloniană. De asemenea, evidențiază răsăritul, apusul și poziția soarelui față de semnele astrologice.

 
5. Piața Wenceslas

Este un paradis pentru cei pasionați de shopping. În 1348 a fost o piață de cai, iar în prezent seamănă cu un bulevard. Se află în Orașul Nou și este populată de baruri, cafenele, cluburi, restaurante, hoteluri, magazine și bănci, fiind locul unde se concentrează distracția, activitățile comerciale și viața de noapte.

 
6. Malá Strana

În capătul opus al Podului Carol față de Orașul Vechi se află Malá Strana sau Orașul Mic. Arhitectura barocă te va întâmpina în fiecare colț din Malá Strana, care datează din anul 1257, când a fost fondat ca oraș regal.
Peisajul este dominat de Biserica Sf. Nicolae și Palatul Wallenstein. 
Vei întâlni numeroase biserici, parcuri, piațete, magazine, restaurante și ambasade. Fă o plimbare pe strada Nerudova, unde fiecare casă are simboluri aparte, printre care lebedele, potcoavele aurite sau vulturii. Dacă vrei să te relaxezi și ai nevoie de liniște este ideal să mergi în Parcul Vojan sau pe Dealul Petrin.

 
7. Biserica Fecioarei din Tyn

Este o biserică gotică cu turnuri care ajung la o înălțime de 80m, care poate fi observată din orice zonă a orașului. Clădirea originală a fost o biserică în stil romanesc, dar designul actual datează din secolul al XIV-lea. În interiorul bisericii poți observa o colecție impresionantă de opere de artă care prezintă stilul gotic, baroc și renascentist. Arhitecții acestei biserici maiestuoase au fost Petr Parler and Matthias din Arras, care au creat majoritatea clădirilor cu aspect gotic din oraș. 

 
8. Casa Dansatoare

Deși Praga este cunoscută în primul rând pentru stilul arhitectural care datează de multe secole, Casa Dansatoare are un aspect complet diferit, care te va surprinde. A fost construită de arhitectul canadian Frank Gehry și arhitectul ceh Valdo Milunic, fiind o structură care include elemente dinamice și statice și se aseamănă cu o femeie care dansează în brațele partenerului.
Se află pe malul râului Vltava, pe strada Resslova și este o clădire de birouri, dar are un restaurant interesant la etajul al șaptelea, numit „Celeste”, care este deschis pentru public. Nu rata această clădire unică, ultramodernă și controversată, care creează un contrast cu toate edificiile clasice din jurul ei.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
15 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod