Paștele la Sfinții Constantin și Elena: mare, SPA, spiritualitate

Unde petreceți Paștele? Anul acesta Paștele ortodox înseamnă 5 mai, deci poftă de vară, poate poftă de călătorie și de mare, deci te invităm să descoperi locul perfect pentru a-l sărbători: stațiunea Sfinții Constantin și Elena de lângă Varna, pe litoralul bulgăresc, la numai 270 km de București.
 Așa cum îi spune numele, stațiunea s-a dezvoltat în jurul unei mănăstiri cu hramul Sfinții Constantin și Elena, care există și acum și unde puteți petrece Învierea într-o atmosferă de spiritualitate înaltă. Aici a existat o comunitate monahală foarte veche, legendele spun că de prin secolul al XVI-lea, pe când codrii deși se opreau chiar pe plajă și oamenii veneau la capătul codrilor și la marginea plajei pentru a se bucura de izvoarele termale vindecătoare ale locului.
 
Izvoare termale există în toată zona Varna, folosite de romani încă din secolul 4 I.C., dar cele șapte izvoare minerale de la Sfinții Constantin și Elena sunt din cele mai pure, vin de la adâncimi intre 1800 și 2050 m și au o capacitate generală de 175 l/sec. Temperatura apei minerale variază între 40°C și 60°C.
Izvoarele au fost exploatate de la începuturile stațiunii moderne, acum 110 ani - ceea ce face din Sfinții Constantin și Elena cea mai veche stațiune de pe litoralul bulgăresc. Acum izvoarele termale sunt integrate în locații SPA cum nu se poate mai atrăgătoare, cu dotări moderne și farmec special care amintesc de Riviera franceză.
 
Stațiunea este presărată de hoteluri noi, frumos integrate într-un parc elegant și îngrijit amenajat între plaje cochete și păduri de pin care creează o atmosferă cu un parfum special. Iar aceasta nu este o metaforă! Veniți să vă convingeți și să respirați acest aer vindecător, o binecuvântare pentru aparatul respirator.
 
O plimbare prin stațiune revelează peisaje care-ți taie respirația: tot ce este construit de om este impecabil ancorat stilistic în moștenirea sa culturală și dotat cu deschidere inteligentă către modernitate.
 
Experiența aici înseamnă mai-mult-ca-răsfăț pentru simțurile iubitorilor de mare și chiar de sporturi acvatice, dar și pentru cei care vânează rafinamente culinare, atât tradiționale cât și fine-dining, și mai ales pentru devoratorii de terapii curative sau SPA.
 
 
 
În mai multe hoteluri sunt integrate SPA-uri elegante și cuprinzătoare, cu valențe curative, dar și de relaxare și beauty.
În plus, chiar pe plajă se află un complex SPA de sine stătător, Aquahouse Thermal and Beach, unde puteți accesa mai multe tipuri de terapii vindecătoare și de răsfăț, și mai ales vă puteți bucura pe orice fel de vreme de apa termală a piscinelor în aer liber, cu vedere directă la mare.
 
În stațiunea Sfinții Constantin si Elena vă puteți caza în mai multe hoteluri extraordinar de confortabile, care vă oferă o experiență marină atrăgătoare pe orice vreme, precum și cadre pentru fotografii hiper-instagramabile. Iată câteva strălucitoare exemple:
 
Hotelul Astor Garden - hotelul de 5 stele cu atmosferă de Rivieră franceză. Hotelul este o destinație de vis inclusiv pentru amatorii de fine-dining, datorită restaurantului Monty, care oferă o perspectivă nouă asupra artei culinare bulgărești și europene.
 
Villa Chinka - creată ca o interpretare modernă a unei fortărețe medievale, oferă cazare de 5 stele exclusiv oaspeților peste 18 ani.
 
Hotelul Ensana Aquahouse - unul dintre cei mai noi membri ai prestigioasei familii internaționale Ensana, hotelul de 5 stele oferă cea mai plăcută și confortabilă atmosferă întregii familii, precum și o serie de tratamente SPA de înaltă clasă personalizate.
 
Hotelul Primorski de 3 stele - care face parte din complexul multifuncțional pentru comerț, servicii și divertisment Primorski.
 
- Hotelul Azalia hotel balneo & SPA - oferă cazare de 4 stele in camere superbe cu vedere la mare și experiențe super-relaxante in piscine cu apă minerală.
 
Pentru mai multe detalii, intrați pe ro.visitstconstantine.bg.
Folosiți codul promoțional RO24, veți obține reduceri de 15% de Paște, dar și pentru rezervările din cursul verii care urmează!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod