Peisaje unice și istorie: 9 locuri frumoase de vizitat în Sicilia

Există foarte puține locații cu activități atât de diverse precum cele din Sicilia. Insula italiană are o istorie fascinantă, plaje idilice și un decor natural luxuriant. Include pe lista pentru viitorul concediul cele 9 locuri frumoase de vizitat în Sicilia și nu vei uita prea curând experiențele trăite.
Plasată ca loc de răscruce în Marea Mediterană, insula minunată din Italia își seduce vizitatorii cu priveliștile unice și comorile culturale. Sicilia a fermecat călătorii încă din antichitate, iar legendele se regăsesc în măreția templelor, detaliile coloanelor monumentale și grația cu care au fost realizate statuile. Cele 9 locuri frumoase de vizitat în Sicilia îți vor aminti la fiecare pas de civilizațiile dispărute, dar creează o continuitate prin peisajul de o frumusețe schimbătoare, dar eternă prin încântarea fără margini pe care o cauzează dintr-o singură privire.
Natura și varietatea reliefului te vor surprinde printr-o combinație neașteptată de mare, vulcani și piscuri abrupte, ideale pentru activitățile în aer liber. Vei avea ocazia să te cațeri la înălțime, poți explora decorul vulcanic, vei face scufundări în apele cristaline ale Mediteranei sau te vei relaxa într-o plimbare lungă pe pajiștile pline de flori sălbatice înmiresmate.

 
Iată cele 9 locuri frumoase de vizitat în Sicilia care trebuie să facă parte din sejurul tău:

 
1. Palermo

Este capitala insulei și probabil aventura ta va începe din acest punct. Rezervă-ți câteva zile pentru a explora acest oraș uimitor, pornind de la catedrala impunătoare și continuând cu Palazzo dei Normanni, catacombele și Teatro Massimo.
La o mică distanță în afara orașului se află Monreale („muntele regal”), un oraș faimos pentru mozaicurile din catedrala centrală pe care nu trebuie să-l ratezi.

 
2. Cefalù

Nu va fi nevoie să conduci decât o oră de la Palermo pentru a ajuge în Cefalù, unul dintre cele mai frumoase sate din Sicilia. Poți face o excursie pe La Rocca, de unde vei avea o priveliște minunată. Contrastul dintre acoperișurile roșii și marea de culoarea azurului a inspirat generații întregi de pictori și precis vei înțelege de ce. După excursie relaxează-te pe plajă cu un pahar de Aperol Spritz și vei vedea că „la vita e bella” în Sicilia.

 
3. Taormina

Puțin mai departe spre vest se află Taormina, un oraș cu o plajă fantastică. Este locul ideal pentru o plimbare romantică într-un decor unic. Nu rata nici Teatrul Grecesc, care a fost transformat ulterior într-un teatru roman. Datorită deschiderii formate în spatele teatrului vei avea o priveliște care îți taie respirația și se întinde până la Muntele Etna.

 
4. Catania

Este al doilea oraș ca mărime din Sicilia, dar ține cont că dacă ți s-a părut dificil să conduci în Palermo, lucrurile se vor înrăutăți în Catania. Cu toate acestea, orașul care se află în umbra Muntelui Etna merită vizitat.
Castelul Ursino, Palatul Elefanților, Fântâna Elefantului, catedrala și amfiteatrul sunt numai câteva dintre atracțiile care te vor convinge să petreci cel puțin 2 zile în acest loc cu o atmosferă inconfundabilă.

 
5. Insulele Eoliene și Stromboli

Insulele Eoliene sunt un arhipelag situat în nord-estul Siciliei. Sunt locații aflate sub protecția UNESCO și fiecare dintre ele îți oferă un mic paradis de relaxare. Cea mai cunoscută insulă este Stromboli, după vulcanul cu același nume. Poți ajunge pe cont propriu până la înălțimea de 400m, dar vei avea nevoie de un ghid pentru a reuși să ajungi în vârf, la altitudinea de 924m. Optează pentru o mini-croazieră pe aceste insule și încearcă să ajungi acolo în lunile de vară pentru a vedea delfinii în jurul vasului care parcurge apele transparente.

 
6. Siracuza

Este un port important în care vei regăsi unul dintre cele mai mari teatre din timpul Imperiului Elen, o catedrală impozantă, catacombe cu o întindere mai mare decât cele din Roma și multe alte atracții captivante. Nu uita să faci o excursie de o zi în Noto, unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Sicilia.

 
7. Insulele Egadi

Lângă Trapani vei regăsi un alt grup important de insule. Situate la o jumătate de oră cu barca de Trapani, Insulele Egadi au cele mai apreciate plaje din Sicilia.
Îți inspiră liniște și relaxare, fiind înconjurate de ape albastre transparente, bărci care plutesc spre țărmuri într-un ritm de vis, iar natura presară din loc în loc flori și copaci care atrag privirile. Există 3 insule, dar Favignana și Levanzo atrag cei mai mulți turiști. Marettimo se află la o distanță mai mare și este mai greu accesibilă. 

 
8. Agrigento

Probabil ai remarcat deja că poți vizita multe temple în Sicilia, dar Agrigento reprezintă locul de excepție pentru explorarea lor. Este o atracție turistică majoră din punct de vedere cultural unde poți admira temple mărețe, construite în stil doric.

 
9. Scala dei Turchi

Scările Turcești marchează locul unde au acostat invadatorii și pirații cu mulți ani în urmă. Este vorba, de fapt, despre o stâncă albă din calcar, care completează tabloul magnific care te înconjoară. Relaxează-te în acest loc minunat, unde roca albă modelată de fenomenele naturii se armonizează cu apa Mediteranei, într-un decor care te duce cu gândul la trecut, dar și la frumusețea care persistă etern.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
30 Noiembrie 2019
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carcotasul pe 30 Nov 2019, 14:22
    Erice, Trapani

    autorul a uitat sa mentioneze un loc cu totul aparte din extremitatea vestica a Siciliei, anume satul ERICE, un loc incarcat de istorie milenara si foarte interesant,... dar destul de greu accesibil.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod