Carnavalul de la Rio 2018, explozie de exuberanţă şi culori: Cele mai spectaculoase imagini

Carnavalul de la Rio, o explozie de culori şi de exuberanţă


Anul acesta, unul dintre spectacolele remarcabile a fost cel oferit duminică de şcoala Paraiso do Tuiuti, care s-a inspirat din legenda lui Dracula, relatează Daily Mail. Cu o costumaţie sugestivă, acoperit cu bancnote de dolari falşi, şi acoperit cu machiaj, profesorul Leo Morais (39 de ani) spune că s-a inspirat din legendarul personaj pentru a-l satiriza pe şeful statului, Michel Temer. "Sunt un vampir care îl reprezintă pe preşedintele republicii."

Morais spune că acest carnaval este şi o şansă a oamenilor săraci din Brazilia de a se face auziţi. "Şcolile de samba au un rol social. Ele vorbesc pentru oamenii obişnuiţi", a mai spus Morais.

Paraiso do Tuiuti a pus în scenă un escadron de dansatori îmbrăcaţi în costume de răţuşte galbene plutitoare, simbolizând demonstraţiile ample împotriva corupţiei şi împotriva guvernului care a condus la îndepărtarea din funcţie a preşedintelui Dilma Rousseff.

Michel Temer, pe care sondajele de opinie îl arată drept cel mai nepopular preşedinte din istoria Braziliei, a venit la putere în 2016, când, susţinut de mai mulţi aliaţi politici, a obţinut suspendarea din funcţie a preşedintelui Dilma Rousseff, acuzată de corupţie. De la acel moment, guvernul girat de Michel Temer a fost unor necontenite scandaluri de corupţie, în timp ce măsurile de austeritate pe care le-a implementat l-au făcut şi mai nepopular în rândul cetăţenilor, notează cotidianul britanic.

Considerat un continuator al sărbătorilor romane şi greceşti de la începutul primăverii, istoria Carnavalului din Rio începe în jurul anului 1600, când coloniştii portughezi din America de Sud obişnuiau să ţină o petrecere fastuoasă înaintea întrării în postul Paştelui. Era totodată un festin alimentar înaintea începerii Postului.

Ultima importantă modificare în existenţa carnavalului a avut la sfârşitul secolului al XIX-lea, când dansul samba a început să devină un fenomen de masă în Brazilia. Carnavalul de la Rio a integrat şi a promovat acest dans. Competiţia dintre diferitele şcoli de samba a devenit atât de importantă în cadrul carnavalului, încât, în 1983, a fost realizat celebrul Sambodrom, o scenă imensă destinată dansatorilor de samba.

În prezent, Carnavalul de la Rio are loc în diverse locuri şi zone ale oraşului, inclusiv favelele, plajele Copacabana, Ipanema şi Leblon, cluburi de noapte şi, mai ales, pe Sambodrom. În 2016, au fost luate măsuri suplimentare de securitate, Sambodromul fiind dezinfectat pentru a preveni apariţia ţânţarului "Aedes aegypti", care transmite virusul zika.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod