Cum arăta cel mai periculos loc din New York în anii '70. 32 de imagini rare

În anii '70 și '80, metroul era unul dintre cele mai periculoase locuri din New York. Nu degeaba i se spunea „Iadul pe roți“.
O lume separată, dominată de mizerie și de violență, plină de pericole, în care oamenii obișnuiți intrau de nevoie și scăpa cine avea noroc. Așa era până în anii '90 "iadul pe roți", metroul newyorkez pe care până și polițiștii îl ocoleau dacă aveau încotro și nu se aflau în misiune.

Din fericire pentru cei care n-au avut șansa de a vedea cu ochii lor lumea decadentă care împânzise subteranul metropolei americane, fotograful elvețian Willy Spiller a fost acolo și a surprins atmosfera decadentă a acelui loc.

El a locuit în New York între 1977 și 1984, asistând la nașterea muzicii rap, la înflorirea culturii grafitti și la explozia criminalității. În 1980, rata incidentelor violente din metroul newyorkez era atât de mare, încât NYPD a trimis 200 de polițiști să patruleze non-stop în subteran, relatează designyoutrust.com. Spiller li s-a alăturat și a început să facă fotografii.

Seria de imagini "Hell On Wheels" a fost difuzată mai întâi în 1984, apoi a devenit celebră în 2016, când editura Sturm & Drang le-a publicat într-o ediție limitată.
"Aceste imagini spun o poveste teribilă a crimei și pericolului", a declarat Dr. Tobia Bezzola în prefața volumului.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod