Cum arată femeia ideală în România și în alte țări: Photoshop are răspunsul!

Designerii au editat în Photoshop fotografia aceluiași model, pentru a ilustra cum arată femeia ideală în funcție de standardele de frumusețe din diferite țări.
Standardele de frumuseţe variază de la o ţară la alta, iar o femeie care este sexy într-o regiune a planetei poate să fie considerată neatrăgătoare în altă zonă. Dovada cea mai bună o prezintă demonstraţia realizată cu ajutorul Photoshop de un retailer de produse de sănătate şi de înfrumuseţare, Superdrug, care a realizat un sondaj în 18 ţări, printre acestea numărându-se şi România.

Astfel, o imagine cu un model supraponderal, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, a fost prezentată în fiecare dintre statele incluse şi ulterior modificată pe baza sugestiilor primite, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Rezultatul arată diferenţele majore dintre formele şi silueta pe care diferite culturi o atribuie unei femei considerate frumoasă.
În Italia şi China femeia ideală este slabă. Dacă în Peninsulă aceasta are o greutate estimată de numai 45 de kilograme şi un indice de masă corporală (BMI) de 18, în China standardul de frumuseţe atinge pragul anorexiei, adică sub 17,5.

Românii şi mai ales peruanii au adăugat forme mai pronunţate modelului prezentat, în vreme ce în Venezuela şi Spania sunt apreciate siluetele voluptuoase. Modelul modificat potrivit standardelor iberice are o greutate estimată de 67,5 kilograme şi un indice de masă corporală de 22,5.

Marea Britanie, Serbia, Africa de Sud şi Argentina au oferit rezultate asemănătoare, în care modelul are un abdomen tonifiat şi forme mai puţin generoase, notează ziarul citat.

Printre ţările care au operat modificări extreme se numără Olanda şi Ucraina, al căror model arată mult diferit, cu forme "butucănoase", mai "din topor", dar şi culori schimbate ale părului.

"Aşa cum puteţi vedea, <<designerii>> noştri au schimbat aceste imagini şi le-au făcut aproape de nerecunoscut în comparaţie cu fotografia originală.
Unii au păstrat dimensiunile, dar alţii par să fi creat o nouă femeie. Schimbări majore în culoarea părului şi în raportul dintre talie şi şolduri sunt lucruri obişnuite"
, a declarat un specialist al companiei Superdrug.

"Unii designeri din America de Nord, Centrală şi de Sud au produs figuri exagerate. Alţii, din Europa şi din Asia, au ales să le facă atât de slabe, încât indexul lor corporal estimat se apropie de 17,5. Iar potrivit standardelor de sănătate, în general adulţii cu anorexie au indexul sub 17,5", a adăugat expertul citat de Daily Mail.


Foto: Superdrug
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EU13 pe 19 Mai 2016, 19:41
    Corectura

    Un indice de masa corporala de 22.5 nu este specific persoanelor supraponderale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod