19
Cum arăta lumea acum 100 de ani? Cele mai vechi 20 de fotografii color
Divertisment / 27.06.2017

Atunci când te gândești la fotografiile vechi probabil că îți vin în minte acele imagini în alb și negru, lipsite de viață. Par să fie dintr-o lume ce nu are nicio legătură cu cea de azi.

Lipsa culorii este vinovată pentru această senzație de vechi și trist pe care o inspiră adesea fotografiile foarte vechi.

Deși este puțin cunoscut acest lucru, în urmă cu peste 100 de ani se puteau realiza fotografii color. Înainte de 1907, dacă voiai o astfel de fotografie era necesar ca un specialist să o coloreze manual. Dar doi frați francezi, pe nume Auguste și Louis Lumiere, au schimbat radical tehnica fotografică cu un proces inventat de ei pe care l-au numit Autochrome Lumiere. Folosind amidon colorat de porumb și o emulsie sensibilă la lumină, cei doi frați au putut să creeze fotografii în culori vibrante.

Procesul era dificil de realizat și destul de scump, dar cu toate acestea tehnica Lumiere a fost populară printre fotografii amatori până în 1935, când Kodak a inventat filmul Kodachrome, mult mai simplu de utilizat și mai ieftin.

Fotografiile color de acum o sută de ani ne arată lumea de atunci într-o nouă perspectivă și ne demonstrează că viața de atunci nu era chiar atât de diferită față de cum ne-am fi așteptat. 

Descoperă câteva dintre cele mai impresionante fotografii color, vechi de o sută de ani.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro