Cum sărbătoresc diferite culturi prima menstruație

Prima menstruație reprezintă un moment important în viața fiecărei fete și viitoare femei. Fiecare țară, cultură sau religie sărbătorește oarecum diferit prima menstruație. Iată câteva dintre obiceiurile dezvăluite de femeile din întreaga lume!

Ce tradiții există în diferite țări atunci când vine vorba de prima menstruație?


1. În Filipine, mamele fetelor le clătesc lenjeria de corp doar cu apă și o freacă de fața acestora, deoarece cred că ar putea preveni apariția coșurilor în viitor. Ulterior, fetele aflate la prima menstruație trebuie să sară trei pași de pe scări, deoarece aceasta este considerată a fi durata menstruației.

2. În Africa de Sud, se organizează o petrecere, special pentru a sărbători tranziția spre feminitate.
Această petrecere durează trei zile, perioadă în care tinerele nu părăsesc casa și primesc cadouri. De asemenea, acestea nu au voie să fie în preajma copiilor sau al bărbaților în timpul primei menstruații.

3. În Ghana, în momentul în care o tânără se află la prima menstruație, i se dă un ou fiert tare, pe care trebuie să îl înghită întreg. Se spune că dacă mușcă din ou este ca și cum și-ar omorî copiii.

4. În Macedonia, în momentul în care ești la prima menstruație, trebuie să îți speli singură lenjeria intimă.

5.
În Japonia, atunci când ai primul ciclu menstrual, mama fetei gătește sekihan - orez cu fasole adzuki, care este un preparat tradițional de sărbători. Mama nu dezvăluie familiei de ce a făcut acest preparat, iar tatăl și restul familiei trebuie să ghicească faptul că fata se află la prima menstruație.

6. În Israel, se crede că, dacă lingi o linguriță cu miere, viitoarele menstruații vor veni fără dureri și disconfort.

7. Conform tradițiilor din India de Sud, în momentul în care te afli la prima menstruație, ești izolată într-un colț al unei camere.
Nimeni nu ar trebui să te atingă. Poți să consumi doar mâncare cu sare și nimic altceva. Ai propriile tale ustensile. Faci aceste lucruri pentru o perioadă de 3-9 zile. În prima zi, sunt chemate rudele și prietenii de familie, pentru a te binecuvânta și aduce daruri, în cadrul unei ceremonii. În ultima zi, trebuie să faci o baie specială, iar a doua zi se merge la templu și are loc o ceremonie.

8. În Brazilia, în momentul în care o fată se află la primul ciclu menstrual, fiecare membru al familiei, respectiv și prietenii apropiați ai familiei, trebuie să afle.
Este ca un ritual de sărbătoare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod