De ce membrii Casei Regale Britanice nu au un nume de familie

Membrii Familiei Regale Britanice sunt mereu în atenția publicului, fiind adevărate staruri. Dar cu toate acestea, oamenii nu știu un lucru important despre ei: numele de familie.
Iar motivul este unul simplu: nu au nevoie de un nume de familie pentru că sunt atât de faimoși încât pot fi identificați fără a avea unul.

Dar atunci când cei cu sânge albastru trebuie să folosească un nume, de exemplu când sunt la școală sau în armată, au la dispoziție mai multe variante. Iată cum au ajuns la aceste opțiuni de-a lungul timpului:

Înainte de anul 1917, membrii Familiei Regale nu foloseau deloc un nume de familie

În acele vremuri, capetele încoronate aveau numai prenume și numele casei sau dinastiei din care făceau parte. În mod sigur ai auzit de unele dintre aceste nume de dinastii, precum Dinastia Tudor sau Dinastia York.

În anul 1917, când Regele George al V-lea se afla pe tron de șapte ani, acesta a decis să schimbe numele casei regale din Saxa-Coburg-Gotha în Casa Windsor.
A făcut această schimbate din cauza sentimentelor anti-germane în rândul populației la începutul Primului Război Mondial, numele casei Saxa-Coburg-Gotha fiind de origine germană. Numele "Windsor" provine de la Castelul Windsor, una dintre proprietățile familiei regale.

Dar Regele George nu a schimbat doar numele Casei Regale, ci a specificat ca Windsor să devină numele de familie oficial al familiei regale.

În prezent, familia regală este cunoscută ca fiind Casa Windsor, iar în sens general, Windsor este în continuare numele de familie al membrilor casei regale.

Regina Elisabeta a II-a a făcut o schimbare majoră

În anul 1947, prințesa Elisabeta (nepoata regelui George al V-lea) s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, un fost prinț de origine greacă și daneză, care s-a înrolat în Marina Militară Britanică. După numai câțiva ani, cuplul a ajuns pe cea mai înaltă poziție a monarhiei: Elisabeta a fost încoronată drept Regina Elisabeta a II-a, după moartea prematură a tatălui său.
Mountbatten a devenit Prințul Philip, Duce de Edinburgh.

În anul 1960, Elisabeta și Philip au decis să diferențieze ramura lor a familiei regale de restul. Regina a decretat ca descendenții lor să poarte numele de familie compus Mountbatten-Windsor.

Există, însă, o excepție. Oricare membru al familiei regale care poartă titlul "Alteța sa Regală Prințul" sau "Alteța sa Regală Prințesa" nu are nevoie să folosească un nume de familie. Pot folosi Mountbatten-Windsor dacă au nevoie, dar nu este obligatoriu (de exemplu, Prințesa Anne, fiica Reginei Elisabeta, a folosit acest nume pe certificatul său de căsătorie din 1973).

Membrii Familiei Regale nu folosesc întotdeauna numele de familie Mountbatten-Windsor

Unii membrii ai Familiei Regale Britanice au folosit ca nume de familie numele regiunii de care aparține titlul lor nobiliar. Atunci când Prințul William și Prințul Harry au fost în armată, au folosit numele William Wales și Harry Wales, pentru că tatăl lor este Prințul de Wales.
De asemenea, prințesele Eugenie și Beatrice au folosit numele Eugenie York și Beatrice York, pentru că tatăl lor, Prințul Andrew, fiul cel mic al Reginei Elisabeta, are titlul de Duce de York.

Alți membri au ales nume diferite. De exemplu, copiii prințesei Anne, fiica Reginei Elisabeta, au luat numele de familie al tatălui lor, Philips. În concluzie, niciun membru al Familiei Regale Britanice nu este obligat să aibă un nume de familie, iar dacă dorește să folosească unul, are mai multe variante posibile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
6 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod