Vânătorii de suveniruri radioactive: 20 de lucruri găsite în zona interzisă de la Cernobîl

Zona de excludere de la Cernobîl a devenit o atracție pentru amatorii de aventură. Aceștia pătrund în locurile izolate din apropierea centralei și fotografiază tot ce găsesc.
După accidentul nuclear de la Cernobîl, 115.000 de oameni au fost evacuați din zona de excludere în 1986. În anii următori, încă 220.000 de persoane au fost nevoite să plece. Pripiat, un oraș cu 50.000 de locuitori, a fost evacuat la 36 de ore după producerea exploziei. Autoritățile le-au spus oamenilor că vor lipsi câteva zile și să ia cu ei numai lucrurile strict necesare, așa că aceștia au lăsat în urmă aproape tot ce aveau. Lucruri obișnuite - ziare, cărți, păpuși, farfurii, orice - au rămas neatinse ani la rând și unele dintre acestea încă au un nivel ridicat de radiații.

Astăzi, zona de excludere care înconjoară Cernobîlul pe o rază de 30 de kilometri este în continuare nelocuită, dar paza rămâne deficitară și mulți aventurieri o explorează pe cont propriu.
În Kiev a apărut o cultură urbană underground, inițiată de tineri numiți "vânători", care se infiltrează în apropiere de Cernobîl pentru a explora clădirile abandonate.
Raidurile lor sunt foarte riscante, pentru că pădurile din apropierea reactorului avariat ascund multe pericole și orice lucru pe care îl ating poate fi letal. Cu toate acestea, "vânătorii" caută obiecte interesante pe care le mută și le așază ca să le fotografieze sau ca să le filmeze, în goana după materiale care să devină virale pe rețelele de socializare.

"Vânătorii" nu sunt singurii din zona de excludere acum, notează site-ul The Planet D.
Deși sovieticii au ucis toate animalele sălbatice din zonă după producerea accidentului pentru a preveni contaminarea, natura s-a întors din locul distrus de oameni. Mulți câini, vulpi, căprioare, mistreți și lupi și-au făcut apariția în pădurile din această zonă, semn că nivelul de radiații a ajuns la un nivel sigur. De altfel, se spune că nivelul radiațiilor pe care îl primesc cei care fac un tur la Cernobîl este mai mic decât cel al unui pasager pe ruta aeriană Kiev - Toronto.

În aceste condiții, la Cernobîl a înflorit "turismul nuclear" - afacerea tururilor turistice pentru străinii dornici să pătrundă în Pripiat în cadru organizat, cu ghid, a crescut enorm.
Oamenii sunt atrași de povestea accidentului și mai ales de "vestigiile" dezastrului, de clădirile fantomatice și de obiectele rămase acolo de peste trei decenii.

The Planet D ne prezintă 30 de lucruri pe care vânătorii de suveniruri radioactive le-au găsit în zona interzisă de la Cernobîl.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod