Păcătoasa

7 filme cu adolescenți din care au ce învăța și adulții

Iată o serie de filme în care adolescenții luptă pentru drepturile lor, în care se maturizează, având puncte de vedere din care au ce învăța și adulții, care fac gesturi salutare ori damnabile pentru a se face „auziți” sau a respecta un crez.
Sunt filme care au puterea de ne da de gândit, filme ce conțin puternice comentarii sociale, civice, politice.

Păcătoasa/Easy A (2010)


Tema majoră a scenariului se referă la valorile puritane care vin în contrast cu nevoia de a fi tu însuți. Olive (Emma Stone) este o persoană liberală, care crede că oamenii trebuie să fie sinceri cu ei înșiși, dar care crește într-o societate puritană, care îi condamnă pe ceilalți pentru încălcarea normelor. Țelul  ei este să elibereze orășelul de prejudecăți, reușind s-o facă, dar nu în direcția în care vroia inițial.

„Rezultatul este un film vesel şi empatic, în care se vorbesc porcării cu nemiluita, dar nu se petrece nimic necuviincios - ba mai mult, se satirizează atât erotomania unora, cât şi puritanismul altora”, scria Cinemagia la data lansării filmului. O lecție pentru adulți dar și un mesaj ușor de înțeles de adolescenți - și anume că o fată are dreptul de a lua decizii în legătură cu comportamentul ei sexual și de a alege nivelul de intimidate cu care ea se simte confortabil.
11 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod