9 filme impresionante despre muzicieni

A Star Is Born, cu Lady Gaga și Bradley Cooper protagoniști, rulează în premieră pe marile noastre ecrane, prezentând o poveste care există de când e Hollywood-ul.

Filmul vorbește, pe de o parte, despre o dragoste devotată și curată iar pe de alta surprinde esența lumii artiștilor și scenei, în care - oricât ai fi de talentat - nu este suficient; în același timp, și pentru starurile consacrate care se confruntă cu probleme, eșecul pândește insidios.

Tema artistului talentat, cu mare potențial, dar care nu a atins încă succesul va rezona cu mulți spectatori și cu breasla cea mai numeroasă dintre cele cu drept de vot pentru premiile Oscar - actorii.

Cântecele originale (în special Shallow) și coloana sonoră au asigurat un Oscar.

Iată încă opt filme impresionante în care protagoniștii sunt muzicieni, majoritatea filme biografice.

 

I'm Not There/Noi suntem Bob Dylan (2007)


O biografie inedită a vieţii lui Bob Dylan, filmul descrie şase faţete diferite ale personalităţii unuia dintre cei mai influenţi muzicieni americani din cea de-a doua jumătate a secolului XX. Cele şase personaje (care nu poartă nici unul numele cântăreţului) sunt interpretate, printre alţii, de Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere şi HeathLedger.

Nominalizată la Oscar în 2007 pentru rolul din I’m NotT here, Blanchett a fost recompensată cu un Glob de Aur pentru interpretarea sa. Criticii au acordat note mari filmului, ce încearcă să răspundă la întrebarea „Cine a fost de fapt, Bob Dylan?”. Entertainment Weekly a numit filmul „o fantezie, o istorie scandaloasă, un biopic presărat la tot pasul cu momente de vârf, un eseu folk-rock şi un vis, toate ambalate într-o singură poveste”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod