Hipsteri de piatră: Cum arată statuile Renașterii îmbrăcate la modă

Un fotograf francez pozează statuile clasice din Muzeul Luvru îmbrăcate în haine moderne. Rezultatul e surprinzător.
Leo Caillard reprezintă noua generație de artiști care se fac remarcați printr-o viziune unică. Prin intermediul imaginației și tehnologiei, creațiile sale concepute cu meticulozitate extremă îmbină într-un mod reușit noul cu istoricul. Caillard ne invită astfel să redescoperim și să reinterpretăm cu sensibilitate și ironie standardele sociale din trecut și din prezent.

În 2012, fotograful francez a încheiat un parteneriat cu Muzeul Luvru, pentru proiectul său, intitulat "Hipsters in Stone/Hipsteri din piatră", prin care statuile clasice din perioada Renașterii sunt îmbrăcate cu haine moderne și primesc accesorii din zilele noastre, precum telefoane mobile, ceasuri și ochelari de soare.


Evident, ședințele foto nu s-au desfășurat așa cum ar fi fost mai ușor, adică îmbrăcând pur și simplu prețioasele exponate cu cămăși și tricouri - așa ceva e de neconceput. Mai întâi, Caillard a fotografiat statuile, apoi și-a rugat prietenii să pozezs în aceleași posturi, îmbrăcați în jeanși, cămăși, tricouri și purtând ochelari de soare. Apoi el a finisat imaginile, editându-le în Photoshop și împrumutând ținutele moderne statuilor de la Luvru.

După o primă serie de succes, Caillard revine cu o nouă etapă a proiectului său.
Iată cele mai recente fotografii cu hipsterii din marmură!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod