Karl Lagerfeld atacă mişcarea „#MeToo“: „Dacă nu vrei să-ţi fie daţi jos pantalonii, nu deveni model. Du-te la mănăstire!“

Celebrul creator de modă a declarat că e „sătul“ de mişcarea #MeToo“. El a spus că tinerele care vor să devină modele ar face bine să se alăture unei mănăstiri dacă nu vor să fie victime ale hărţuirii sexuale.

Karl Lagerfeld a făcut afirmaţia care va stârni, fără îndoială, controverse, într-un interviu pentru revista Numero, relatează The Hollywood Reporter. "Ceea ce mă şochează cel mai mult în toată povestea asta sunt starletele care au nevoie de 20 de ani pentru a îşi aminti ce li s-a întâmplat. Ca să nu menţionez că nu există martori", a spus el.

Lagerfeld a criticat şi reguliel adoptate de unele studiouri de fotografie şi agenţii de modele pentru a proteja tinerele din această industrie.

"Am citit undeva că acum trebuie să întrebi modelul dacă se simte confortabil să pozeze. Este pur şi simplu prea mult. De acum încolo, ca designer, nu poţi face nimic", a mai spus Lagerfeld.

Creatorul de modă i-a luat apărarea lui Karl Templer, un stilist care  în februarie a fost acuzat de comportament sexual neadecvat, de câteva modele care au susţinut că acesta le-a îndepărtat lenjeria intimă în mod agresiv, fără permisiunea lor. "Este incredibil. Dacă nu vrei să-ţi fie daţi joc pantalonii, nu deveni model! Du-te la mănăstire.

Va exista întotdeauna un loc pentru tine acolo. Ba chiar se fac recrutări!", a spus Karl Lagerfeld.

Pe de altă parte, el a recunoscut că nu-l poate suporta pe Harvey Weinstein, precizând, însă, că antipatia lui pentru producătorul hollywoodian acuzat de hărţuire sexuală şi viol este doar una de de natură profesională. "Eu nu m-am plâns niciodată. Acesta este motivul pentru care toţi ceilalţi designeri mă detestă. Ei sunt interesaţi doar în nenorocitele lor de «inspiraţii» şi pot sta o oră pentru a decide unde să plaseze un nasture sau să aleagă o schiţă dintre cele prezentate de asistenţii lor, ceea ce mă scoate din minţi.
Eu sunt o maşinărie"
, a adăugat Lagerfeld.

Născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, Karl Otto Lagerfeld este designer vestimentar şi fotograf german. El se află la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel din anul 1983. Este director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 - 1978, 1992 - 1997), Jean Patou (1958 - 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy's (2011).


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Aprilie 2018
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ARCASUL pe 16 Apr 2018, 21:59
    Subiectul articolului

    Totalmente de acord cu declarațiile lui Karl /

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod